Pobjeda u derbiju protiv Ogulina.

Odlične predstave u prethodnim kolima i četiri uzastopne pobjede napunile su ekipu seniora velikim samopouzdanjem, igrači dišu kao jedno, motivacija je velika, igra svakim danom sve bolja, te smo s velikim očekivanjima ušli u utakmicu 6. kola 2.HRL zapad protiv RK Ogulin.

Bila je to derbi utakmica protiv jedne od najjačih ekipa lige u kojoj smo morali potvrditi sve dobro napravljeno u prijašnjim utakmicama.

Dvorana je i ovu subotu, 14. studenog 2020. godine, “zjapila prazna”, gledateljima i dalje nije dopušten ulazak iako smo sigurni da bi u normalnim uvjetima bila “puna”, što bi nam dalo dodatni vjetar u leđa.

Sve postavljene ciljeve i očekivanja smo tijekom 60 minuta utakmice uspjeli ostvariti što je bilo dovoljno za visoku, petu pobjedu u nizu.

Početno ispitivanje snaga i egal utakmica u kojoj do 20. minute obrane kao da nisu postojale donijelo je ukupno 25 pogodaka (13:12). Nezaustavljivi su u tom periodu bili Dželalija i Sakić s po 4 gola kojima se s 2 pogotka priključio i Jelić. Dobra obrambena reakcija nakon minute predaha u završnici prvoga dijela donijela je nekoliko obrana vratara Brkljačića koje su potvrdili napadački raspoloženi Jelić s nova 4 i Dželalija s 2 zgoditka za vodstvo 22:18.

U nastavku održavamo prednost od 4 pogotka razlike (24:20, 27:23, 30:26) do 45. minute kada ubacujemo u brzinu više, te pokretljivom obranom, raspoloženim golmanom Brkljačićem i pogotcima Bilića (2), Antića (2), Matulovića (1) i Jelića (1) radimo seriju 6:0 (4:0 s igračem manje).

Vodstvo 36:26 utakmicu uvodi u mirne vode, omogućuje treneru Paveliću brojne izmjene koje su održale prednost za konačnu pobjedu 42:34.

Raspoloženi Brkljačić je davao sigurnost obrani s više od 10 obrana, dok su najefikasniji bili Jelić (7), Dželalija (7), Sakić (6), Antić (6), Udiljak (4), Matulović (4), Bilić (3) i Maras (2).