Seniori su u nedjelju, 23. veljače 2020. godine, u Novigradu odigrali derbi utakmicu.

Prvenstvo se osvaja na “malim” utakmicama, ali utakmica 13. kola III HRL zapad u Novigradu protiv istoimenog protivnika imala je poseban značaj, a  možda će se pokazati i kao prijelomna za osvajanje 1. mjesta.

Radilo se o derbi utakmici, utakmici vodećih ekipa lige, utakmici klubova koji su glavni konkurenti za ulazak u 2. ligu.

U redovima naših igrača ostala je gorčina i velika žal za prosutim vodstvom na domaćem terenu u završnici prve međusobne utakmice tijekom prvog dijela prvenstva koja je završila neriješenim ishodom, te je ova utakmica uz šansu za dolazak na 1. mjesto bila i svjevrsno “vraćanje dugova”.

Iako bez ranije ozlijeđenih Mateja Udiljka i Marina Čovića, te Nikole Kovačevića (bolest), Ivana Blaškovića (bolest) i Ivana Brajkovića (poslovne obveze) u Novigrad smo došli, od početka drugog dijela sezone, jači za Šimu Markića, Antu Sakića i Tomislava Tomića.

Znali smo da ćemo sudjelovati u jedno odličnoj utakmici, motivacije igračima obje ekipe nije nedostajalo, no domaća publika (oko 100 gledatelja) to nije prepoznala. Može im biti žao.

Puno sigurniji, kvalitetniji i stabilniji ulazak u utakmicu naših igrača donio nam je početno vodstvo od 5 pogodaka razlike (6:1) u 10. minuti utakmice. Odlična je u tim trenucima bila obrana kojoj je dodatnu sigurnost davao golman Tomić koji je pokazao svoju klasu i s nekoliko bravuroznih obrana izmamio pljesak svih gledatelja u dvorani. Tomićevu sigurnost napadački su brzo i kvalitetno poentirali Pavelić (3) i Suknaić (2).

Minuta predaha domaćina je urodila plodom. “Flaster” na efikasnom Markiću (5), opuštanje i sporiji tempo omogućili su protivniku da dođe na 11:11 u 20. minuti utakmice.

Bio je to prijelomni trenutak utakmice u kojem smo ubacili u brzinu više i pogotcima Vukelića (1), Suknaića (2), Jelića (2) i Sakića (1) na odmor otišli pri vodstvu 17:14.

Tijekom odmora smo dogovorno promijenili neke detalje koji su bili puno pogodak i u drugih 30 minuta utakmice je na terenu postojala samo naša momčad.

Gotovo savršena obrana na čelu sa Suknaićem i Sakićem izluđivala je domaćina, a nama u periodu od 35. do 50. minute donijela serije 4:0, 3:0 pa ponovno 4:0 kojima je semafor pokazivao našu prednost od fantastičnih 11 pogodaka (32:21) koju svo pretočili u pobjedu 36:27.

Iako cijelo vrijeme odcijepljen, Markić je bio nezadrživ s novih 5 pogodaka, a jednako dominantni su bili Pavelić sa 6 i Jelić s 4 gola.

U posljednjih 15 minuta utakmice priliku su u našoj ekipi dobili svi igrači a najbolje ju je iskoristio mladi Tomislav Milković s 2 pogotka i 2 ukradene lopte.

Po isteku posljednje sekunde utakmice krenulo je veliko slavlje naših ratnika koji su ovom pobjedom preuzeli vrh tablice, a domaću utakmicu protiv još jednog konkurenta za sami vrh, veoma jake ekipe Buja, čekamo s prvoga mjesta na ljestvici.

Čestitamo ekipi Novigrada na odličnoj utakmici i fer i korektnoj borbi.

Markić s 10, Pavelić s 9, Jelić sa 6 i Suknaić s 5 pogodaka bili su najefikasniji, dok su golmani Tomić, Brkljačić i Kolačević cijelu utakmicu bili veoma sigurni i bili podrška i sigurnost cijeloj ekipi.