Povodom obilježavanja Dana općine Plitvička Jezera upriličena je dodjela zahvalnica za uspjehe i ostvarene rezultate za odgoj i obrazovanje te sport. Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica spomenute općine dodijelili su zahvalnice na svečanosti koja se održala u petak, 21. travnja 2024. godine.

NAGRAĐENI RUKOMETAŠI

Klara Luketić članica je Rukometnog kluba „Gospić“, a svoje rukometne vještine „brusi“ u rukometnim grupama u Korenici. Natječe se s ekipom djevojčica U13 (2010./2011. godište) u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Zapad i ligi Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije. U utakmicama 1. HRL Zapad nekoliko se puta pokazala igračicom odluke i bila proglašena najboljom igračicom utakmice. S istom ekipom djevojčica je u sezoni 2022./2023. ostvarila izniman uspjeh plasiravši se među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Na Završnici prvenstva Hrvatske s ekipom djevojčica 2010./2011. godišta zauzela je fantastično 10. mjesto u Hrvatskoj. U sezoni 2023./2024. redovno je od strane Hrvatskog rukometnog saveza pozivana na regionalna okupljanja selekcije regije Rijeka, Kvarner, Gospić, odnosno na treninge najperspektivnijih igračica regije. Iste sezone zabilježila je i nastupe u ženskoj seniorskoj ekipi Rukometnog kluba „Gospić“.

Jakov Babić također je član Rukometnog kluba „Gospić“ koji trenira u mlađoj dobnoj skupini u Korenici. U travnju 2023. godine na neslužbenom prvenstvu Hrvatske malog rukometa u Karlovcu proglašen je najboljim strijelcem turnira. Na turniru Mini rapska 4 zvonika u Rabu, u prosincu 2023. godine, izabran je u najbolju petorku turnira dok je sa svojom ekipom osvojio brončanu medalju.

Roko Bilić još je jedna mlada nada rukometa u Korenici. Kao član Rukometnog kluba „Gospić“, u travnju 2023. godine, na neslužbenom prvenstvu Hrvatske malog rukometa u Karlovcu proglašen je najboljim golmanom u malom finalu turnira.

Čestitamo Klari, Jakovu i Roku na ovom velikom priznanju koje će vjerujemo biti odličan poticaj za nastavak vrijednog treniranja i rada na svojim individualnim rukometnim kvalitetama.