RK SELCE – RK GOSPIĆ  23:43 (10:22)
CRIKVENICA, GRADSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gledatelja: 75
Suci: Predrag Krmek i Emilio Stančić (Rijeka)
Nadzornik: Milan Karas




SELCE: Iv. Antić, Šarlija, Lučić, Pobor, Mujić 2, Draganić 2, Kosagov 6, Lončarić 4, Al. Antić 2, Čavlović 4, Šebalja, Poštić 3, Ig. Antić

GOSPIĆ: Brkljačić, Gadžić 2, Pleša 8, Drmić 8, Šimić 4, Štimac 1, Jelić 10, Kriste 2, Došen, Antić 3, Pavelić 5

Sedmerci: Selce 4/4, Gospić 2/2
Isključenja: Selce 8 minuta, Gospić 6 minuta

Počela je natjecateljska godina 2009/2010, te je odigrano 1. kolo III HRL Zapad. Igrali smo u Crikvenici protiv ekipe Selca, koja se pojačala u odnosu na prošlu sezonu, te smo zbog te činjenice u utakmicu ušli veoma ozbiljno i odlučno. Bliže 100 zaljubljenika u rukomet došlo je pogledati, na papiru, najjaču utakmicu prvoga kola, ekipe koje bi se trebale boriti za vrh tablice, te su imali priliku vidjeti agresivnu i relativno brzu igru u kojoj je naša ekipa bila puno učinkovitija. Napravili smo i jednu veliku grešku, zabunom uzeli krivu torbu sa bijelim dresovima kakvi su bili i oni domaćina, pa smo igrali u markeima.
Bila je ovo 1. utakmica Vanje Antića protiv matičnoga kluba, pred “svojim” gledateljima, budući je svoju rukometnu afirmaciju započeo upravo u Selcu i kasnije Crikvenici, nakon 3 godine što je u njemu izazivalo veliku tremu, ali i želju za dokazivanjem.

Poveli su domaćini iz Selca 2:1, što je bilo i njihovo jedino vodstvo. Iako oslabljeni za Mateja Udiljka, Igora Radarovića, Marina Čovića, Daria Krpana, Božu Markovića i Josipa Durdova zbog privatnih obveza, ali jači za  Marka Kristu (2 gola), Aleksandra Gadžića (2), te odličnog Danka Drmića (9 i nekoliko lijepih asistencija) radimo seriju od 7:0 što nam je osiguralo mirniju utakmicu u nastavku. U 1. poluvremenu, koje je završilo rezultatom 10:22 u našu korist najviše se istakao odlični Denis Pleša sa 7 pogodaka te još bolji golman Došen sa odličnim obranama, često i zicera, što je unijelo dodatnu nesigurnost u glave protivničkih šutera.
Početak 2. poluvremena ponudio nam je sličnu situaciju kao i početak utakmice. Radimo seriju od 6:0, te se odvajamo na 28:11 i mirno utakmicu dovodimo do kraja 23:43.
U drugom poluvremenu dominirali su već spomenuti Danko Drmić, te Marijan Jelić (10) i Mate pavelić (5), dok je Marko Brkljačić sakupio nekoliko bravuroznih obrana. Iznenadio je Marko Šimić (4), sa lijepim dodavanjima u napadu i sigurno odrađenom obranom.

Dolazak pojačanja uvelike je učvrstio našu obranu,  koja je sada puno agresivnija i kompaktnija, ali i donio raznovrsnost u napadu, što će uz koji trening više biti još bolje.

Kod domaćina iz Selca golovima su se istakli Kosagov (6), Lončarić (4) i Čavlović (4).

Sljedeća utakmica, 2. kolo, igra se u Gospiću protiv Ogulina. Pozivamo sve zaljubljenike u rukomet, u sport, ali i one koji to nisu da dođu pogledati tu utakmicu, jer je igračima puno lakše i ugodnije igrati i dokazivati se pred ugodnom atmosferom kao što je bila u Crikivenici.