RK PEĆINE – RK GOSPIĆ  23:20 (13:11)
RIJEKA, DVORANA KANTRIDA

Gledatelja: 10
Suci: Luketić Ivan (Rijeka) i Orešković Kristijan (Senj)
Nadzornik: Milan Karas (Opatija)




PEĆINE: Pilat, Balas, Gudelj, Mrakovčić 6, Bonefačić 1, Bjelovuk 3, Smilović, Jeličić, Kurtović 6, Štefok 4, Veršić, Kavran, Brkić, Radović 2

GOSPIĆ: Kolačević, Zelić, Lulić 4, Kovačević 5, Balen 3, Jelić, Pejnović 3, Jelinić T. 3, Sokolić, Živković 1, Jelinić I. 1, Delač

Sedmerci: Pećine 3/5, Gospić –
Isključenja: Pećine – , Gospić 4 minute
Diskvalifikacija: Jelić (izravni crveni)

Uz seniorsku krenula je i liga, koja se odigrava u Rijeci, za mlađe uzraste. U njihovoj županijskoj ligi natjecat će se naše ekipe mlađih uzrasta rođenih 1996., 1998. i 1999. godine. Danas je odigrano 1. kolo lige za 1996. godište dok će liga za mlađe uzraste započeti za koji tjedan. Igrali smo sa ekipom Pećina koja glasi za jednu od boljih u ligi. Bila je to naša prva službena utakmica uopće, budući da smo u protekle dvije i pol godine igrali samo prijateljske turnire i utakmice.

Nakon 2 i pol sata putovanja i kratko odrađenog zagrijavanja u utakmicu smo ušli jako dobro, dorbeno i efikasno. Dobra igra i odlične obrane vratara Maria Delača dovelo nas je do vodstva 7:3 kada radimo nekoliko uzastopnih grešaka te su igrači Rk Pećine sa igračem više došli do 8:8. Serijom 3:0, golovima Ivana Pejnovića i Franje Balena ponovno se odvajamo na 11:8 kada radimo nove greške. Jelić nakon ne pregrubog starta dobiva izravni crveni, dok je samo 15-ak sekundi kasnije isključen i Pejnović (zbog prigovora). U tim trenucima imamo 4 igrača na terenu te protivnici odlaze na 13:11.

Dekoncetracija se nastavlja i na početku drugog poluvremena što dovodi do rezultata 20:14 Rk Pećine. Zahvaljujući golmanu Delaču i čvrstoj obrani (Tomislav Jelinić) koja je protivnike prisilila na nekoliko grešaka, te predvođeni Dinom Kovačevićem i Marijanom Lulićem u napadu pokušavamo se vratiti u utakmicu te dolazimo do zaostatka od 22:19, no više od toga nismo uspjeli. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka na semaforu je pisalo 23:20.

Ostaje žal za boljim rezultatom do kojega bi i došlo da smo bili koncentriraniji i radili manje nepotrebnih grešaka.

Sljedeća utakmica, II. kolo, trebala bi se odigrati za 2 tjedna također u Rijeci u dvorani Kantrida.