RK GOSPIĆ – RK OGULIN  31:23 (13:13)
GOSPIĆ, GRADSKA – ŠKOLSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gledatelja: 100
Suci: Botinčan Ivica i Rupčić Dario (oba Rijeka)
Nadzornik: Blagovčanin Milan (Rijeka)
 





GOSPIĆ: Marković, Drmić 8, Udiljak, Šimić 3, Radaković 2, Jelić 6 (3), Kriste 1, Došen (1+0), Brkljačić (16+3),  Antić 3, Gadžić 1, Pleša 2, Štimac, Pavelić 5 (1)

OGULIN: Brozović 2, Bozičević, Blašković 4, Stipetić 2, Matković, Marković, Vuković1, Cindrić 10, Sabljak, Blašković, Stošić

Sedmerci: Gospić 4/6, Ogulin 0/4
Isključenja: Gospić 10 minuta, Ogulin 2 minute

U subotu, 26.9.2009. godine odigrali su u Gospiću, II kolo 3 HRL Zapad, ekipe Rk Gospić i Rk Ogulin. Nakon uvjerljive pobjede u protiv Selca u I kolu očelivali smo jednu lakšu utakmicu. Zbog opuštenog ulaska u prvo poluvrijeme gledatelji koji su nas u pristojnom broju došli bodriti mogli su vidjeti relativno lošu igru i slabu angažiranost što je dovelo do rezultata 13:13 na kraju prvog poluvremena. U tom razdoblju gosli iz Ogulina su brzim i organiziranim napadima lako postizali pogotke pored naše, u prvih 10 minuta , izrazito slabe i nepokretljive obrane te dolaze do vodstva 3:6, kasnije i do 11:13. Ulazak golmana Marka Brkljačića koji je nakon 3-4 obrane dao dodatnu sigurnost svojoj ekipi doveo je do nerješenog rezultata na poluvremenu.

U pauzi je trener Sorić održao bukvicu svojim igračima što je rezultiralo buđenjem emocija i velikim povećanjem želje, volje i borbenosti te probuđeni ulazimo u nastavak utakmice koji završava rezultatom 18:10 u našu korist.

U obrani smo bili pokretljiviji, kompaktniji, u napadu razigraniji i čvršći, te to rezultira sa nekoliko mini serija od 2:0, 3:0 za što su najzaslužnijin super raspoloženi golman Brkljačić koji je do kraja utakmice sakupio 19 obrana (19/35 – 54%), Drmić i Jelić koji su sa ukupno 10 pogodaka u 2. dijelu bili nerješiva zagonetka gostujuće obrane.

Moram spomenuti i našeg novog člana Igora Radakovića, 18.godišnjeg reaktiviranog rukometaša, koji nam se nakon nekoliko godina ne bavljanja rukometom vratio početkom 9. mjeseca 2009. godine, te na ovoj utakmici ubilježio svoj prvi službeni nastup te zabljesnuo sa 2 postignuta pogotka.  Iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu vidi se njegov stalni napredak te mu svi želimo što bolje igre u budućnosti.

Kod gostiju najviše su se istakli golman Blašković i Cindrić (10 pogodaka) koji su bio posebno inspirirani u 1. poluvremenu. Moram izdvojiti slučaj da gosti od 4 dosuđena sedmerca nisu realizirali niti jedan.

Želio bi se zahvaliti svim ljudima koji su nas došli bodriti. Bio je veliki užitak igrati u atmosferi u kojoj su svaki postignuti gol i svaka požrtvovnost bili nagrađeni pljeskom i bodrenjem. To diže samopouzdanje i zato svima velika hvala. Nadam se da vas nismo razočarali i da ćete na sljedeću domaću utakmicu, utakmicu V kola III HRL Zapad između protiv Novigrada, doći u još većem broju jer vas sigurno nećemo razočarati.

Sada slijede dva uzastopna gostovanja. Najprije u Crikvenici protiv Mornara (Dramalj), a zatim u Rijeci protiv Pećina.