Odigrana je utakmica 10. kola, 1. kolo početka proljetnog dijela prvenstva, u kojem su snagu odmjerili RK Gospić i RK Novigrad (drugoplasirana ekipa lige). Dvjestotinjak gledatelja vidjelo je iznimno čvrstu i zanimljivu utakmicu koja je u konačnici završila rezultatom 22:22.

 

GALERIJA SLIKA

 

Prenosimo s portala

LIKA-ONLINE: Neriješeni ishod rovovske bitke

Krenuo je 2. dio sezone u kojoj su rukometaši Gospića snage odmjerili s ekipom Novigrada. Oko 200 gledatelja ugodno je popunilo tribine Gradske sportske dvorane u Gospiću kako bi dali podršku svojim rukometašima. Raspoloženo, neefikasno i bez sreće krenuli su domaćini u utakmicu budući su stvarali priliku za prilikom, no nisu ih uspijevali realizirati, a na drugoj strani su primili par zaista nesretnih golova. Blaga nervoza eskalirala je neopreznim startom i izravnim crvenim kartonom Radakovića, te se na poluvrijeme odlazi vodstvom gostiju 13:9.

Drugih 30 minuta Gospićani su odigrali puno agresivnije u obrani i odlučnije u napadu. Brojnim sudačkim dekoncentracijama izazvane su reakcije domaćih igrača, Ivana i Marijana Jelića koji su dobili isključenja zbog nepostojećih prekršaja, da bi potonji za prigovor dobio izravni crveni karton. Probudio se inat i u publici i našim igračima, te unatoč „kaosa na terenu“ u kojem Gospićani ostaju s 3 igrača u terenu i u tom periodu daju 2, a primaju 1 gol smanjuju zaostatak. Još čvršća i agresivnija obrana na čelu s golmanom Brkljačićem najzaslužnija je za poravnanje rezultata (18:18, 21:21), te priliku da domaćini u posljednjoj minuti utakmice prijeđu u vodstvo, no čistu priliku s krila gostujući golman brani i utakmica završava rezultatom 22:22.

Najzapaženiji su u redovima Gospićana bili Pavelić s 9 i Gaši s 5 pogodaka. Antić je ostvario učinak od 8 asistencija, dok je golman Brkljačić sakupio 11 obrana.

 

LIKAPLUS: (Ne)uspjeh rukometaša

Odigrana je utakmica 10. kola, 1. kolo početka proljetnog dijela prvenstva, u kojem su snagu odmjerili RK Gospić i RK Novigrad (drugoplasirana ekipa lige). Dvjestotinjak gledatelja vidjelo je iznimno čvrstu i zanimljivu utakmicu koja je u konačnici završila rezultatom 22:22.

Početna nerealizacija čistih šansi naših rukometaša i nekoliko s(p)retnih pogodaka gostiju, potpomognuto s izravnim isključenjem Radakovića, rezultiralo je laganom panikom Gospićana u drugom dijelu 1. poluvremena, te gosti na odmor odlaze s +4 (13:9).
 
U nastavak utakmice gospićka ekipa na teren ulazi puno agresivnije i odlučnije. Unatoč brojnim sudačkim pogreškama koje su izazvale i novi izravni crveni karton (Jelić), te par isključenja zbog kojih su domaćini igrali sa samo 3 igrača u polju, ali i na krilima podrške gledatelja, te odličnog Brkljačića na golu, rezultat se poravnava na 18:18, i 21:21. Mogućnost vodstva i vjerojatne pobjede je propala nerealiziranjem „zicera” naših rukometaša u posljednjoj minuti utakmice.
Tijekom cijele utakmice je odlično funkcionirala veza Antić (8 asistencija)-Pavelić (9 pogodaka), dok su golmani Kolačević i Brkljačić ostvarili ukupno 19 obrana.