Image U 15. kolu susrele su se predposljednja i posljednja ekipa na tablici, te su obje ekipe imale veliku želju za pobjedom. Igračima iz Gospića bila bi to prva pobjeda u 2. dijelu prvenstva, dok gostima iz Zagreba prva pobjeda uopće. Bila je to tvrda utakmica s relativno malo golova, te na kraju možemo reći da je rezultat 22:26 realan.

Domaćini su utakmicu započeli čvrstom obranom i odličnim obranama vratara Došena, što potvrđuje činjenica da su prvi gol primili u 5. minuti do kada su za goste dosuđena 2 udarca sa 7 metara, od kojih je jedan zastao u vrataru, a jedan otišao preko gola, te time došli do  prednosti od 3:1, i 6:4. Domaćini su kako u obrani, tako i u napadu bili požrtvovni i odlučni, tu se istakao domaći igrać Antić s postignutih 5 golova u prvom poluvremenu. Sredinom prvog dijela dolazi do nekoliko nespretnih reakcija igrača Gospića koji su u tom periodu imali  2 igrača više, te su gosti čak i poveli jednim golom razlike (6:7, te 7:8), međutim to je bilo kratkoga vijeka, jer domaćini ubrzo poravnavaju i prelaze u vodstvo (12:10), međutim rezultat prvoga poluvremena iznosio je 12:11.

U drugi dio domaćini ulaze jednako agresivnom obranom i golom Jelića povećavaju na 13:11, koliko je stajalo na semaforu 5 minuta (do 35.minute), nakon čega gosti odlaze na dva gola prednosti, unatoč, u tim trenucima, odličnom izdanju domaćega golmana Brkljačića koji je do kraja utakmice skupio 10-ak obrana.

U završnici utakmice gosti su poveli i sa 6 golova razlike, što se više nije moglo nadoknaditi. Krajnji rezultat utakmice zasluženo je 22:26 za goste. Bilo je to još jedan poraz Rk Gospića, koji neposredno prije početka proljetnog dijela prvenstva ostao bez pola ekipe.

Treba spomenuti da su gosti izborili 10 udaraca sa 7 metara, međutim realizirali su ih tek 5, dok su 3 puta promašivali cijeli gol, a razlog je nepoznat.

 

Image Brz oporavak želimo Denisu Pleši koji će izbivati s rukometnih terena mjesec dana zbog ozljede dobivene na utakmici.