Image U susretu 16. kola odigrana je utakmica između prvoplasiranog Rk Umaga i pretposljednjeplasiranog Rk Gospića, te je krajnji rezultat 37:12 , s obzirom na stanje u klubu, očekivan.

Utakmica nije imala neki natjecateljski karakter, već samo odrađivanje posla od strane Rk Umag. Gosti iz Gospića, kao i na svakoj prethodnoj utakmici proljetnog djela prvenstva dolaze do prvoga napada kako bi eventualno poveli, barem jednom u utakmici, no ovoga puta to nije bio slučaj. Domaćini, koji su kvalitetom i fizičkom spremom za nekoliko puta superijorniji od protivnika rano su došli da prednosti koju su do kraja utakmice samo povećavali, dok su gosti, bez ikakvog motiva i željom za nekakvo dokazivanje, postigli samo 12 golova. Možemo istaknuti gol Marijana Jelića sa otprilike 12 metara.

Unatoč činjenici da su igrači Rk Gospića primili 37 golova, treba spomenuti vrlo dobre vratare, Gorana Došena I Marka Brkljačića, koji su između ostaloga obranili 10-ak silovitih udaraca domaćina u 100%-tnim prilikama.

Nadamo se da će u narednim kolima biti što manje ovakvih ili gorih stradanja.