Nastavak suradnje Rukometnog kluba „Gospić“ i Rukometnog kluba Podravka rezultirao je dolaskom mlađih uzrasta djevojčica trofejnog hrvatskog prvoligaškog kluba u Gospić na 16. turnir „Mali medo“.

Turnir se održao u nedjelju, 17. rujna 2023. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću, a RK Podravka ga je uveličala s uzrastima djevojčica U15 i U13.

Uz Podravku i domaćina RK Gospić na turniru su u kategoriji U15 sudjelovali prijatelji iz Pakraca i Zadra, dok su u kategoriji U13 konkurenciju zaoštrile Zadranke i Rabljanke.

Djevojčice U13 trenerice Antonije Antić otvorile su turnir odličnom igrom i pokazale kako su spremne za izazove nove sezone koja je pred njima. Pobjeda protiv vršnjakinja iz Zadra dala im je dodatnu motivaciju za ostale susrete turnira.

One starije, U15, protiv djevojčica iz Pakraca odigrale su dobar susret u kojem su kvalitetnom igrom bez puno pogrešaka upisale visoku pobjedu protiv djevojčica iz Pakraca.

Prve minute susreta igračica trenerice Antonije Antić protiv vršnjakinja iz Koprivnice dao je naslutiti kako će se do posljednjeg sučevog zvižduka igrati neizvjesna i napeta utakmica. Mlade igračice Podravke bile su koncentriranije u posljednjim minutama utakmice i odnijele pobjedu s jednim pogotkom prednosti.

Ekipa trenera Vanje Antića odigrala je još jednu motiviranu utakmicu protiv igračica Podravke. Unatoč kvaliteti koju su Gospićanke pokazale, protivnice su bile bolje i upisale previsoku pobjedu.

Posljednji susret djevojčice U13 odigrale su protiv vršnjakinja s Raba. Napeta i izjednačena utakmica u kojoj su domaće igračice ispustile pobjedu završila je izjednačenim rezultatom.

One nešto starije Gospićanke za samo zatvaranje 16. turnira „Mali medo“ odigrale su susret protiv vršnjakinja iz Zadra. Svu raskoš i kvalitetu svoje igre pokazale su visokom pobjedom za kraj još jednog najdražeg turnira gospićkih rukometašica.

REZULTATI

DJEVOJČICE U13

ŽRK ZADAR – RK GOSPIĆ 11:19

RK PODRAVKA – RK RAB 14:21

ŽRK ZADAR – RK RAB 11:17

RK GOSPIĆ – RK PODRAVKA 14:15

RK GOSPIĆ – RK RAB 15:15

RK PODRAVKA – ŽRK ZADAR 19:5

DJEVOJČICE U15

RK GOSPIĆ – RK PAKRAC 20:8

RK PODRAVKA – ŽRK ZADAR 34:2

RK PAKRAC – ŽRK ZADAR 21:4

RK GOSPIĆ – RK PODRAVKA 17:22

RK PODRAVKA – RK PAKRAC 21:14

RK GOSPIĆ – ŽRK ZADAR 24:3