Konstantna želja za napretkom sastavni je dio mnogih uspjeha Rukometnog kluba „Gospić“. Svojim djelovanjem, svi članovi kluba, treneri, uprava i roditelji uvijek teže daljnjem napredovanju. Uprava kluba u fokusu svog zanimanja uvijek ima sve članove, od onih najmlađih pa sve do seniora. Kohezija i međusobna suradnja krase gospićki klub i jedna su od najbitnijih sastavnica svih postignutih rezultata.

Već duži niz godina, uprava kluba potiče svoje članove na uključivanje u rukometno suđenje. Dvanaest dječaka i djevojčica, članova Rukometnog kluba „Gospić“, educiralo se i prošlo testiranje za rukometne suce koji djeluju pri Sudačkom zboru Ogulin.

Protekle je nedjelje, 17. rujna 2023. godine, u okviru 16. turnira „Mali medo“ za djevojčice U15 i U13, u Gospiću organiziran prvi „seminar“ rukometnih sudaca koji su svojim velikim znanjem podržali dugogodišnji nadzornici s područja Primorsko-goranske županije, Goran Turkalj i Milan Blagovčanin. Na turniru su se nadzornicima predstavili sudački parovi Vedran Hećimović/Matija Bukovac, Mladen Marković/Mateo Jergović, te Josip Pajtl/Luka Brozičević. Nadzornici su tijekom cijelog turnira pratili njihovo suđenje, savjetovali ih, sudili s njima, ukazivali na pogrešne, ali i hvalili odlične sudačke odluke.

Mladići iz Gospića imali su priliku puno toga naučiti, na taj način poboljšati svoje suđenje i samim time dodatno utrenirati sudačke sposobnosti.

Jedinstvena je ovo prilika koju je sudačka i rukometna mladost Gospića zaslužila i objeručke prihvatila kao idealnu priliku za dodatnim obrazovanjem, a time i pokazala svoju motiviranost, ozbiljnost i odgovornost prema pozivu rukometnog suca.