U prvoj prijateljskoj utakmici protivnik nam je na domaćem terenu bio RK Biograd, ekipa iz samoga vrha prošlosezonske 1.HRL jug.

 

Nakon 2 tjedna kondicijskog dijela priprema i jednog treninga s loptom, na red je došla i prva trening utakmica (srijeda 6.9.2017). Ugostili smo RK Biograd, ekipu koja je prošle sezone bila u samom vrhu 1.HRL jug. Mogli smo vidjeti čvrstu i borbenu utakmicu, no bilo je vidljivo da su obje ekipe tek počele raditi s loptom.

Gosti su cijelo prvo poluvrijeme bili u vodstvu od 2-3 pogotka, te su na odmor otišli s 4 pogotka prednosti (14:18). U drugih 30 minuta utakmice smo ušli puno rastrčanije i odlučnije, te došli do vodstva 21:20, kasnije i 27:26, no iskusniji i fizički jači protivnici su u završnici preokrenuli i došli do pobjede rezultatom 33:30.

Najefikasniji su u našoj ekipi bili Ivan Jelić sa 7, Matej Udiljak s 5, te Marin Čović i Mate Pavelić s po 4 pogotka.

Lijepo je na našoj klupi bilo vidjeti mlađe kadete koji će polako početi konkurirati za seniorsku ekipu i tijekom prvenstvenih utakmica. Svi koji su dobili priliku su pokazali da ne moramo strahovati za budućnost seniorskog rukometa u Gospiću. Nekoliko dobivenih minuta najbolje su iskoristili Matej Suknaić (1), Josip Starčević (1) i Bruno Vukelić (1) koji su postigli i pogotke, dok su se golmani Nikola Biškupić i Matija Mikić istakli svaki s po jednom obranom.

 

Čestitke dečkima!