U nedjelju, 28.10.2018., je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću odigrana utakmica 4. kola III HRL zapad.

U goste je došao RK Umag II i kući se vratio s jednim bodom.

Naša ekipa je u utakmicu ušla odlično. Početno vodstvo od 3:1 i 4:2 na krilima Jelića i Udiljka je uz dva nerealizirana zicera bilo veoma obečavajuće, no u drugom dijelu prvog poluvremena dolazi do nekoliko dekoncentracija koje su gosti uz raspoloženog vratara iskoristili i nakon 30 minuta se odvojili na 17:13.

Tijekom odmora uspijevamo doći do dodatne motivacije za nastavak utakmice. Obrana je djelovala puno pokretljivije, gušće i agresivnije, napad brži i konkretniji, te smo sredinom drugog dijela počeli smanjivati zaostatak. Unatoč srčanoj i sigurnijoj obrani, te vrlo dobrim Brkljačićem i Kolačevićem na golu napadački smo bili nestrpljivi i ulazili u brojne nerezonske šuteve. Navedeno je razlog što se nismo na vrijeme uspjeli priključiti, pa i povesti, no dodatnim obrambenim naporima dolazimo do realizacije tri polukontre i u posljednjoj minuti pri rezultatu 25:25 imamo napad za pobjedu.

Nakon pozvane minute predaha uspijevamo odraditi dogovoreno, no kod posljednjeg šuta Jelića lopta pogađa prečku i leđa gostujućeg vratara te se odbija izvan gola. Igrači Umaga su imali posljednji napad 15 sekundi prije kraja utakmice. Odlična obrana nije dozvolila protivniku da uputi udarac na vrata, te utakmica završava podjelom bodova.

Najefikasniji su u našoj ekipi bili Ivan Jelić sa 7, Matej Udiljak s 5 i Vanja Antić s 4 pogotka.