Došlo je na red i zadnje, 26. kolo, III HRL Zapad u sezoni 2009/2010 u kojem smo otputovali u Rijeku na utakmicu sa ekipom Zamet II i ostvarili neočekivani rezultat, pobjedu čudnim rezultatom, 42:39.



Kako liga završava, tako je sve veća neozbiljnost u glavama igrača-ljeto dolazi , te smo došli sa samo 9 igrača, domaćih, (8+1) te nismo očekivali neki pozitivan rezultat pogotovo nakon što je u prethodnom kolu ekipa Zameta II pobjedila Ogulina 10 razlike.

Početak utakmice je išao u našu korist. Vrlo brzo, budući su golovi postizani kao na traci, se na semaforu moglo primjetiti naše vodstvo rezultatom 14:7, no domaćini, koji su cijelu utakmicu preferirali dosta brz rukomet , zvođenjem brzog centra, se ne predaju i približavaju se na 20:17, no do kraja 1. dijela povećavamo vodstvo na 23:17.

Domaćini su u svojim redovima imali prvoligaškog igrača Kozinu koji je u prvih 30 minuta od njihovih 17 postigao 11 golova, dok su i golmani uz 2 kontre i jednodg udarca sa 7m uspjeli obraniti još nekolko lopti.
U našim redovima je bilo više raspoloženih igrača, Špehar sa 9, Pavelić sa 5, Jelić sa 4 su bili najefikasniji.

U drugo poluvrijeme su domaćini ušli čak i agresivnije ali se naša predost samo povećala te je semafor pokazivao naše vodstvo od 17:25. Tu su domaći još stisli, nama je snage polako nestajalo, Kozina je bio zaustavljen (u nastavku postigao samo 4 gola) ali su  igru preuzeli drugi igrači te dolaze do izjednačenja (30:30). No nismo se dali i radimo 3:0 seriiju, odlazimo na 33:30 , kasnije na 41:35 i tu je pobjednik odlučen te dolazi do konačnog rezultata i naše pobjede rezultatom 42:39.

Suce ne bi komentirao, sve do zadnjih 5 minuta utakmice kada su, moramo biti realni nama “dali” loptu dosudivši probijanje domaćina u evidentnom prekšaju za udarac sa 7 metara, no vjerujem da ta presuda ne bi utjecala na konačnog pobjednika budući smo tada vodili 4 razlike.

Kod protivnika su u drugom dijelu “povukli” Golik sa 6 i Konjuh sa 5 pogodaka, dok je u našim redovima Antić odigrao odlično 2. poluvrijeme sa 6 postignutih golova, te nekoliko ukradenih lopti i asistencija. U obrani su požrtvovno odigrali Špehar, Jelić i Radaković, te na golu Brkljačić koji je od ukupno 10-ak obrana 4 lopte “ulovio” kod rezultata 30:30 i omogućio nam smireniju završnicu.

U ekipi Zamet II Kozina je završio sa 15, Golik sa 6, te Dilj i Konjuh sa po 6 pogodaka, dok su u našim redovima najefikasniji bili Pavelić sa 11, Špehar sa 10, Jelić sa 7 i Antić sa 6 golova.