RK PEĆINE – RK GOSPIĆ  42:32 (22:18)
RIJEKA, DVORANA KANTRIDA

Gledatelja: 50
Suci: Marijan Karaula (Rijeka), Tomislav Matić (Kostrena)
Nadzornik: Tullio Deković (Poreč)
 



PEĆINE: Pilepić, Knapić 4, Fandel 1, Bartolović 1, Seferagić 5, Prskalo 11, Vučinić 1, Cuculić 8, Bojmić 9, Maraž, Bartolović 2

GOSPIĆ: Drmić 11, Šimić 2, Radaković 1, Jelić 11, Došen (4), Krpan 1, Brkljačić (5+1), Antić 1, Pleša 1, Štimac 1, Pavelić 3

Sedmerci: Pećine 3/5, Gospić 4/5
Isključenja: Pećine 6 minuta, Gospić 8 minuta

Otišli smo u Rijeku na susret IV kola 3. HRL Zapad u nadi da se neće ponovit igra iz prethodne utakmice protiv Mornara. Na žalost svih ponovila se. Pogotovo je to bila slaba igra u obrani što govori i činjenica da smo primili 42 gola. Slaba požrtvovnost, nerazbuđenost, nedovoljna želja i volja ili kako to nazvati koštalo nas je gubitka još dva boda.

Sve tako “nezainteresirani” držali smo se dobro u prvom dijelu. Sve je to bilo na minus 2-3 gola. Napad je funkcionirao kako-tako, postigli smo 32 pogotka što je uobičajena brojka, ali obranom i ponovno mnoštvom izgubljenih lopti omogućili smo protivniku dosta laganih golova.
Drugo poluvrijeme počelo je slično, gol za gol, ali nova serija nesmotrenosti, velike nepažnje odvaja Pećine na plus 10, te utakmica tom razlikom i završava.

Jedine svjetle točke u napadu bili su Jelić i Drmić sa po 11 postignutih pogodaka.

Kao ekipa smo odigrali cijeli utakmicu 1. kola protiv Selca te drugo poluvrijeme 2. kola protiv Ogulina što nam je donijelo odličnu atmosferu i dvije zaslužene pobjede. Razlog tolikog pada se ne zna, ali činjenica je da se nije odigralo jedno za drugoga, da se nije grizlo.
Statistika kaže da smo u ova dva poraza u zadnja dva kola ukupno imali 41 izgubljenu loptu i 34 promašena šuta što znači da smo propustili relazirati čak 75 napada u 120 minuta igre.
Istina je i da smo u obe utakmice bili uvelike oslabljeni, bez 3-4 ključna igrača, ali to nam ne smije biti opravdanje ili služiti kao razlog.

Trebamo skupiti glave, vjerovati u sebe i u sljedeće 3 utakmice zabilježiti 6 bodova budući da su dvije utakmice protiv izravnih konkurenata za vrh tablice.