RK GOSPIĆ – RK NOVIGRAD  31:13 (15:4)
GOSPIĆ, GRADSKA – ŠKOLSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gledatelja: 70
Suci: Luka Matejčić, Lovro Tomović (Rijeka)
Nadzornik: Tomislav Abramović (Rijeka)
 




GOSPIĆ: Drmić 4, Udiljak, Šimić 1, Čović 1, Radaković 1, Jelić 2, Kriste, Došen (0+2), Gadžić 4, Brkljačić (17+0), Antić 9, Pleša 2, Špehar 2, Pavelić 5

NOVIGRAD: Vadnov 1, Brčić 3, Matešković 5, Čiček 3, Radizlović 1, Opalić, Sinčić, Vukobratović, Pinezić

Sedmerci: Gospić 2/2, Novigrad 3/5
Isključenja: Gospić 8 minuta, Novigrad 8 minuta

U subotu, 17.10.2009. godine, je u Gospiću odigrano 5. kolo III HRL Zapad u kojem je domaćin pobijedio ekipu Novigrada sa 31:13. Nakon dva uzastopna poraza sa ne kompletnim sastavom za ovo kolo konkurirali su svi igrači, te se trener odlučio za trenutno najbolju 14-toricu. Znali smo da moramo prekinuti negativan niz a u prilog nam je išla i činjenica da ekipa Novigrada zauzima predzadnje mjesto na tablici.
U utakmicu smo ušli ozbiljno što rezultira serijom od 7:1. U prvom poluvremenu, koje završava 15:4 istakli su se golman Brkljačić sa 10 obrana, te Antić sa 5 postignutih golova.
Drugi dio malo popuštamo u obrani, također popušta i koncentracija kod šutiranja te dolazi do promašivanja nekoliko 100% – tnih prilika. Dosta je golova postignuto iz kontri i polukontri gdje se javlja i pokoja egzibicija. Nakon prethodna 2, odlično izvedena ali promašena, “cepelina” Antić izbija u kontru te zabija jako lijep gol iz piruete što su gledatelji nagradili velikim pljeskom. Zatim Gadžić atraktivnim bacanjem lopte u kontru preko leđa tjera gledatalje na još jedan duži pljesak. Pred kraj utakmice se nakon šuta jednog domaćeg igrača lopta odbija od prečke u zrak na 5 metara, neporazum golmana i igrača u polju iskorištava Antić skokom i hvatanjem lopte između njih te lobom poentira svoj 9 pogodak. Pavelić je dodao 5, a  Gadžić i Drmić po 4 gola. Vratar Brkljačić, čija pričuva je na ovoj utakmici bio Došen sa 2/2 (sedmerci), je sakupio 17 obrana.

Prvi nastup za Rk Gospić zabilježio je Tomislva Špehar, prethodno igrač Rk Poreča te odigrao dosta dobru rolu u obrani i postigao 2 pogotka.
Kod gostiju su najistaknutiji bili Matešković sa 5, Brčić i Čiček sa po 3 pogotka.

Spomenuo bi i 18 – ogodišnje suce koji su vrlo dobro odradili ovu utakmicu.

Sada slijede dva derbija zaredom, protiv Rk Rovinj u Rovinju, te vikend kasnije protiv Rk Buje u Gospiću. Nadamo se da ćemo osvojiti sva 4 boda i anulirati bodovni zaostatak.