RK MLADI RUDAR II – RK GOSPIĆ  26:27 (11:17)
LABIN, DVORANA SŠ MATE BLAŠINE

Gledatelja: 30
Suci: Adnan Kamberović (Rijeka), Kristijan Orešković (Senj)
Nadzornik: Edvard Galijot (Poreč)




MLADI RUDAR II: Griparić, Bartolić 4, Kadioć-Balaško 5, Verbanas, Jahčević 8, Martinović 8, Demetlika, Jelčić, Načinović, Gajica, Dorić 1

GOSPIĆ: Došen, Gadžić, Drmić 6, Udiljak, Šimić 4, Špehar 4, Jelić 7, Kvesić 4, Brkljačić, Antić 1, Pleša, Štimac, Pavelić 1

Sedmerci: Ml. Rudar 1/4, Gospić 2/3
Isključenja: Ml. Rudar -, Gospić 4 minute

Ostvarili smo pobjedu kojom smo bar malo zaliječili rane domaćim porazom od ekipe Buja `53. Konačni rezultat koji je pokazivao semafor u  Labinu u Dvorani SŠ Mate Blačine, 26:27, ne prikazuje pravo stanje kroz cijelu utakmicu budući da nakon rezultata 4:5 vodstvo nismo ispuštali niti u jednom trenutku, već je ono samo raslo.

U utakmicu na kojoj nam je nedostajao važan igrač Marko Kriste, a gosti sa 5 igrača iz prve ekipe koji su bili u zapisniku utakmice protiv Rk Buzet, ušli smo malo pospano, nezagrijano te primamo neke lake golove iz polukontri i kontri. Neke je čak uspio poloviti i golman Goran Došen. Nakon prvog vodstva 4:5, kao da počinjemo igrati bolje, rasterećenije. Tu se u 5 minuta mogao proslaviti Antić sa nekoliko “zicera” međutim prljavi startovi (2 puta šaka u trbuh i jedno izrazito grubo guranje nakon skoka s krila) što suci nisu sankcionirali ni isključenjem, zbog kojih je oba puta ostao ležati bez zraka, učinili su svoje. Obrana na čelu sa Kvesićem (4), Špeharom (4), Gadžićem i Jelićem te u napadu nezaustavljivi Jelić sa 5 i Drmić sa 4 pogotka kojima se priključio i golman Došen sa nekoliko pravovremenih obrana bilo je dovoljno za rezultat 11:17 na poluvremenu.

Drugi dio je počeo slično kako je prvi završio, održavamo razliku od 5-6-7 golova sve do 45-50 minute kada se opuštamo, što je rezultiralo izgubljenim loptama i lakim golovima domaćina iz kontri, ali i dobrim obranama gostujućeg vratara Demetlike. Na taj način 3 minute do kraja vodimo dva razlike i imamo napad. Opet griješimo, pa osvajamo loptu. Imamo izbor, hoćemo li smiriti ili istrčati kontru, ali mi ju dajemo točno u ruke protivnika i tako dva puta., međutim spašava nas odličnom obranom golman Brkljačić. Sljedeći napad domaćini smanjuju na 26:27 6 sekundi do kraja, ali opet brzopleto dodavanje naših igrača skoro dovodi u pitanje našu, cijelu utakmicu, sigurnu pobjedu, međutim sve se dobro završilo.

U subotu, 14.11.2009. godine u 20 sati Gospiću u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani igramo novi derbi, ovaj put sa ekipom Matulja. Budući da su oni trenutačno prvi, sa jednim porazom, pobjeda nam je važna kao suho zlatu kako bi ostali u vrhu ali i napredovali na ljestvici, zato pozivamo sve ljude, obitelji da dođu, podrže svoje rukometaše i da zajedno dođemo do nove pobjede.