RK GOSPIĆ – RK BUJE `53 28:34 (15:20)
GOSPIĆ, GRADSKA-ŠKOLSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gledatelja: 150
Suci: Pravdan Pešutić (Matulji), Prpić Igor (Ika)
Nadzornik: Hrvoje Janović (Rijeka)
 

 

GOSPIĆ: Drmić 3, Šimić 1, Radaković, Špehar 7, Jelić 5, Kriste 2, Došen, Krpan, Kvesić 4, Gadžić 2, Brkljačić, Antić 2, Pleša 1, Pavelić 1

BUJE `53: Krainović, Stojanović 3, Milevoj 5, Berljapa, Jelinčić, Drakulić 7, Radošević 4 (2), Andonovski, Šimičić 4,  Bajić 6 (2), Jergović, Kostić, Franceschini, Turković 5

Sedmerci: Gospić 2/2, Buje `53 4/5
Isključenja: Gospić 10 minuta, Buje `53 8 minuta

Dobra priprema utakmice je urodila plodom, na tribine se smjestilo oko 150 ljudi, ugodna atmosfera, sve je bilo spremno za derbi utakmicu.

Nismo mi ni ušli u utakmicu tako loše kako se rezultat na semaforu mijenjao i što je pokazivao, jednostavno gosti iz Buja nisu mogli promašiti, pogodili su na početku utakmice dosta teških šuteva koji su završavali u samim rašljama našega gola što je golmane deprimiralo, a zna se što svakom golmanu znači nekoliko pravih obrana u prvim minutama. Odmah su se gosti odvojili na 3-4 gola razlike što su potpomognuti našim napadačkim greškama povećali na 15:20 na poluvremenu. Rezultat pokazuje da obrana nije bila na nivou isto kao što golmani nisu uspijevali nalaziti rješenje za gostujuće šuteve.

Na poluvremenu je pao dogovor da stisnemo još jače, da ne razočaramo sve prisutne te dodjemo do pobjede.

Poboljšanje u obrani je bilo evidentno u prvih 10-15 minuta drugoga dijela. U tim trenucima, pri rezultatu 18:22 da goste, uspijevamo se obraniti s nekoliko savršeno odigranih obrana gdje protivnici u 1-1,5 minuta nisu uspjevali uputiti udarac na gol, međutim isto tako fulamo 3 čista zicera i propuštamo se približiti na -1. Tada igrači Rk Buja `53 daju nekoliko “kud je to ušlo” ili “kako je to ušlo” golova te se odvajaju +7 i tu priča završava.

Nerješiva zagonetka, pogotovo u prvom dijelu, bili su gostujući srednji vanjski Drakulić (7) i pivot Stojanović (3) koji su uz ukupno 10 golova izborili nekoliko (opravdanih ili ne moglo bi se raspravljati) isključenja i sedmeraca, dok su se u našoj ekipi istakli Špehar sa 7 i Jelić sa 5 pogodaka.

Jesmo li razočarali?? Jesmo li razočarani?? Ja jesam, igrači jesu. Htjeli smo pokazati ljudima da nisu došli bez veze, željeli smo ih pobjedom pozvati da na sljedeću utakmicu dođu u još veće broju i da tako vratimo gledatelje na rukometne utakmice. Jesmo li si stavili teret na leđa?? Mislim da nismo. Jednostavno nije bilo naš dan, odigrali smo loše, a to znači da možemo samo bolje.

Jesu li gledatelji razočarani, kako je sve to izgledalo s tribina?? Sada prepuštamo vama da nam kažete, iskomentirate ovu vijest, date svoje mišljenje.

Hvala još jednom, bilo je lijepo igrati pred ugodno popunjenim tribinama i nadam se da ćete opet doći 14.11.2009. godine na još jedan derbi, ovoga puta protiv Rk Matulji 2001. Ne mogu garantirati pobjedu, ali mogu reći da će svi dati svoj maksimum i da ćete gledati jaku, čvrstu i srčanu ekipu Rk “Gospić”.