U Bujama su određeni ljudi `pritisnuli pauzu` razvoju rukometa.

Bujski rukometaši ostali bez dvorane

Rukometaši rukometnog kluba Buje ’53 ostali su bez prostora za treniranje, ali i bez dvorane za odigravanje utakmica, a sve zbog rukometnog ljepila. Priču je s nama podijelio Leo Milevoj, jedan od rukometaša RK Buje ’53, a donosimo je u cijelosti.

– Nakon što se sagradila školska sportska dvorana u Bujama, rukometaši RK Buja ’53, koji su do tada trenirali i igrali na betonskom gradskom igralištu popularno zvanom “crno” igralište, preselili su u novu dvoranu. No, od prvog dana javili su se problemi s domarom i upraviteljicom dvorane, a najveći problem predstavljala je rukometna smola poznatija kao rukometno ljepilo.

Rukometaši su ljepilo u dvorani koristili od kako je sagrađena, ali u posljednjih par godina sve se vise počeo vršiti pritisak da se ljepilo prestane koristi. Kao razlog navedeno je to što se u istoj dvorani odvija nastava tjelesne kulture pa, kako upraviteljica kaže, djeca koja imaju nastavu na tom parketu kući se vraćaju prljava.

Koliko znam, na tjelesnom je obavezna odgovarajuća oprema koja služi isključivo za nastavu tjelesnog odgoja, a ista ta oprema bi se iz higijenskih razloga trebala prati nakon svake aktivnosti. Samim vježbanjem oprema se prlja što od prašine, što od znoja, što od ljepila. Ističem da se dresovi rukometaša redovito prljaju od istog tog ljepila i nakon pranja izgledaju potpuno čisto jer se ljepilo s lakoćom pere! Naglasio bih da se ni jedan roditelj nije bunio što mu je dijete došlo kući prljavo!

U konačnici s upraviteljicom je dogovoreno da se ljepilo moži koristit isključivo petkom i za vrijeme odigravanja utakmice. No, treninge imamo ponedjeljkom, srijedom i petkom, a ako je pristala na spomenute dane ne vidim razlog zabrane korištenja ljepila ponedjeljkom i srijedom?! Pitam se čemu služi čistačica? Ako je problem čistoća dvorane, odnosno parketa ne vidim odgovorniju osobu od nje sto se djeca vračaju kući “prljava”.

Uglavnom, nakon uzastopnog “cinkanja” domara odlučeno je da rukometaši RK Buje ’53 ne smiju više koristiti dvoranu niti za treninge niti za odigravanja utakmica.

Prošlo je već 10 dana kako rukometaši RK Buje ’53 nemaju treninge, a obzirom na nastalu situaciju vjerojatno neće tako skoro opet trenirati u svom gradu. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego potražit termin u nekom drugom gradu što mislim da bi bila velika sramota za Buje i novog gradonačelnika, inače bivšeg igrača rukometnog kluba Buje’53, piše nam Leo Milevoj. (Barkun)