Prenosimo s portala:
LIKAPLUS: www.likaplus.hr/gospic/sport/rukometasi_gospica_u_zenici/default.aspx

LIKAPLUS: Rukometašši Gospića u Zenici

Kadeti Rukometnog kluba „Gospić” sudjelovali su na trodnevnom međunarodnom rukometnom turniru u Zenici i u konkurenciji 8 ekipa zauzeli 6. mjesto. Planirani dolazak je bio u petak tijekom poslijepodnevnih sati te je uslijedilo slobodno vrijeme, budući su utakmice po rasporedu bile tijekom subote i nedjelje. Krenule su subotnje utakmice, a nakon uvjerljivog poraza u 1. kolu od RK Metlika (SLO) rezultatom 24:14 slijedila je isto tako uvjeljiva pobjeda protiv RK Bijelo Polje (CG) pa je na semaforu je pisalo 25:16 za našše rukometašše. Odlučujuća utakmica (za 2. mjesto u grupi i borbu za 3. mjesto na turniru) bila je protiv domaćina RK Čelik Junior koju su Gospićani nakon izrazito napete završšnice nes(p)retno izgubili 20:18.
Subotnja večer je bila rezervirana za družženje s trenerima i igračima drugih momčadi. U nedjelju se razigravalo za medalje i plasman pa je tako ekipa RK „Gospić” odigrala utakmicu za 5. mjesto protiv ekipe Metkovića. Odličan ulazak u utakmicu i vodstvo 6:2 poremetilo je nekoliko nerealiziranih zicera pa umjesto na +8 protivnici smanjuju i prelaze u vodstvo 8:6 te utakmica završšava 17:14 za Metković. Gospićani su se u Zenici prikazali kao veoma pristojna, kulturna i korektna ekipa koja je uz malo sportske sreće mogla i do puno boljeg rezultata.

LIKA-ONLINE: www.lika-online.com/gospicki-rukometasi-u-zenici/

LIKA-ONLINE: Gospićki rukometašši u Zenici

Igrači rođeni 1996. godine i mlađi (kadeti) Rukometnog kluba „Gospić“ otputovali su u Zenicu kako bi sudjelovali na trodnevnom međunarodnom rukometnom turniru. U kategoriji kadeta natjecalo se 8 ekipa, a našši dečki su zauzeli 6. mjesto.
Nakon uvjerljivog jutarnjeg poraza u 1. kolu od RK Metlika (SLO) rezultatom 24:14 slijedila je utakmica protiv RK Bijelo Polje (CG) te slično uvjerljiva pobjeda (25:16).  Utakmica protiv RK Čelik Junior (domaćin) bila je ključna za eventualno 2. mjesto u grupi koje je osiguravalo borbu za 3. mjestom na turniru, no Gospićani su u veoma zanimljivoj i napetoj utakmici izgubili rezultatom 20:18. U nedjelju je na rasporedu bila utakmica za 5. mjesto protiv RK Metković u kojoj su našši dečki nakon vodstva 6:2 s nekoliko nerealiziranih „zicera“ propustili uvesti utakmicu u „mirne vode“ i omogućili protivnicima da se vrate, povedu i na kraju pobijede rezultatom 17:14.
Rukometašši Gospića su veoma zadovoljni organizacijom turnira te se s nestrpljenjem išščekuju sljedeće izdanje turnira.