Rukomet u vrtićima, popularni Vrtko, u prvim je danima 2024. godine stigao u Gospić i Rukometnom klubu „Gospić“ donio dodatnu vrijednost.

Zajednički je to projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) kojem je namjena poboljšati fizičku aktivnost djece te približiti rukometnu igru djeci vrtićkog uzrasta.

Rukomet kroz Rukometni klub „Gospić“ već duži niz godina sustavno napreduje, a glavni cilj je uključivanje djece u sport, njihov psihofizički, sportski i cjeloživotni razvoj.

Jedna od kategorija mladih rukometaša i rukometašica je svakako ona predškolske dobi u koju su dječaci i djevojčice u rukometnu igru uključeni kroz program Rukometne igraonice. Rad s upravo tim uzrastom često je izazovan, ali je uvijek zabavan i ispunjen smjehom i veseljem.

Prijava kluba, uz podršku Grada Gospića, na projekt Vrtko bio je neizostavan dio upravo želje da maleni vrtićanci što ranije besplatno krenu s bavljenjem fizičkom aktivnošću i razvijanjem svojih psihofizičkih sposobnosti, te da još u najranijoj dobi nauče važnost zdravog i aktivnog načina života.

Jedan od ciljeva kluba dakako je i educiran i stručan kadar koji će svoja stečena znanja i vještine prenositi na mnogobrojne članove. Dokazuje to čak 11 licenciranih trenera, od kojih 9 aktivno radi s 19 grupa koliko ih klub trenutno broji.

Kroz mogućnost edukacije za trenera u projektu Vrtko prošla je Alisa Hrle Čorak.

Završenom edukacijom i stjecanjem D rukometne licence postala je službeni trener Hrvatskog rukometnog saveza. Ovime je Alisa postala 12. licencirani trener Rukometnog kluba „Gospić“.

Alisa je majka četvero djece, od kojih troje, dva sina i kćer, treniraju rukomet kao članovi Rukometnog kluba „Gospić“. Godinama Alisa pruža svesrdnu i stopostotnu podršku svojim rukometašima, a kao vjerna pratnja u njihovim uspjesima i sama je zavoljela rukomet.

Kao trenerici u projektu Rukomet u vrtićima želja joj je potaknuti što veći broj djece na bavljenje fizičkom aktivnošću i na zdrav način života, ali im i prenijeti ljubav prema rukometu i sportu uopće.

Alisi želimo puno uspjeha u radu, ali i puno sretnih i razigranih trenutaka s malim rukometašima.