Odigravanje 1. kola Lige Rukometnog kluba „Gospić“ bila je odlična prilika za održavanje još jedne edukacije, ovoga puta za one koji su tek iskazali interes za suđenjem.

Njih čak 12 priključilo se sudačkim treninzima u prvim danima 2024. godine te se Gospić može pohvaliti s ukupno 24 mladih i potencijalno potentnih i talentiranih rukometnih sudaca.

Dječaci Borna Sarić, Ivan Župan i Milan Asić, te djevojčice Antonija Brkljačić, Dora Andrijević, Eva Blažević, Lara Mesić, Lea Maras, Matea Halapa, Melani Mesić, Nela Svetić Balenović i Nika Nikšić na početku su svoje nove aktivnosti i tek im predstoji polagati testove za rukometne suce, a upravo edukacije ovoga tipa pomoći će im na tom putu.

U subotu, 13. siječnja 2024. godine, sudački su parovi, uz stručno oko Senada Serdarevića, nadzornika iz Selca koji ih je tijekom cijelog održavanja turnira savjetovao kako bi unaprijedili svoja znanja, imali priliku suditi na mnogobrojnim utakmicama malog rukometa.

Matea Halapa, Nela Svetić Balenović, Eva Blažević, Ivan Župan i Milan Asić po prvi su puta, uz nešto iskusnijeg Luku Brozičevića, svojim zviždaljkama upozoravali na pogreške u igri i označavali postignute golove, dok je Petra Serdar, također premijerno, vodila papirologiju zapisničkog stola. Odradili su to pomalo bojažljivo, ali uz naznake budućeg kvalitetnog sudačkog kadra.

Na inicijativu Rukometnog kluba „Gospić“ broj dječaka i djevojčica koji žele postati rukometni suci iz godine u godinu raste. Treneri kluba prvi su učitelji spomenutim mladim sucima, ali je želja kluba pružiti im podršku u njihovom sudačkom napretku. Upravo iz spomenutog razloga po treći je puta, a prvi puta u 2024. godini, organiziran dolazak iskusnih delegata na turnire u Gospić.

Odlična je ovo prilika za sve buduće rukometne suce koji, pod okriljem Sudačkog zbora Ogulin, a uz podršku Rukometnog kluba „Gospić“, imaju priliku svoju ljubav prema rukometu proširiti sudačkim znanjima.