Kamp Hrvatskog rukometnog saveza ima dugogodišnju tradiciju održavanja, a dodatnu težinu daje činjenica da se radi o kampu u organizaciji krovne organizacije rukometa u Hrvatskoj čime okuplja one najtalentiranije rukometaše i rukometašice.

Kamp je i u 2022. godini okupio veliki broj rukometaša i rukometašica. U 4 turnusa po 6 dana na kampu je sudjelovalo više od 550 dječaka i djevojčica iz cijele Hrvatske i inozemstva koji su trenirali dva puta dnevno.

Rukometni klub “Gospić” već godinama plijeni pozornost kvalitetom svoga rada, a svojom rezultatskom eksplozijom na državnoj razini plasiravši se u sezoni 2021./2022. na čak 6 državnih (klupskih i školskih) završnica i okitivši se dvama titulama državnih prvaka i jednim srebrom dodatno su zainteresirali Hrvatsku rukometnu javnost.

Hrvatski rukometni savez pomno je pratio cjelokupni spomenuti napredak i izuzetne uspjehe iza kojih stoji kvalitetan, stručan i sistematičan rad za koji je zaslužan veliki broj trenera koji djeluju u klubu, te je dvama trenerima odlučio dati veliko priznanje i pozvati ih da budu dio stručnog dijela kampa 2022. godine.

Radi se o trenerima Antoniji Matić i Vanji Antiću koji su u sezoni 2021./2022. sa svojim ekipama i postigli iznad spomenute vrhunske rezultate, rezultate koji su im pokazali da su na pravom putu i u svom, i u rukometnom obrazovanju djece, rezultate koji su ispisali povijest Rukometnog kluba “Gospić”, povijest sporta u Gospiću, a zauvijek će ostati upisani i u knjige Hrvatskog školskog sportskog saveza, te Hrvatskog rukometnog saveza koji im je ovim pozivom dao dodatni vjetar u leđa.

Treneri Antić i Matić radili su s grupama djevojčica 2008./2009. i 2010./2011. godišta, stekli velika iskustva u kratkom ali intenzivnom trenažnom procesu u kojem su kockice, kroz obrambeno i napadačko ponavljanje određenih znanja, ali i učenje novih, te ubrzano upoznavanje nepoznatih djevojčica i njihovih sposobnosti i karakteristika, veoma brzo morale biti posložene.

Rukometni klub “Gospić” se ovim putem zahvaljuje svim trenerima na predanom radu kojim se pronosi ime Gospića po cijeloj Hrvatskoj, s nadom da će se trenerski i ekipni uspjesi iz sezone 2021./2022. nastaviti, te svima biti dodatna motivacija za daljnje osobno i ekipno napredovanje u sezoni koja je ispred nas.