Plazma Sportske igre mladih održale su od 10. do 12. kolovoza 2022. godine u Splitu završni HEP turnir u rukometu u kategoriji rukometaša i rukometašica rođenih 2008./2009. godine.

Ličani i Kraljice šoka kao predstavnici Rukometnog kluba “Gospić”, grada Gospića i Ličko-senjske županije prikazali su odlične igre i polučili izvrsne rezultate.

Nakon grupne faze natjecanja i dječaci i djevojčice osvojili su prva mjesta koja su ih odvela u finalne utakmice, u utakmice za prvo mjesto koje bi im osiguralo plasman na međunarodnu završnicu predstavnika Hrvatske, Srbije i BIH.

U finalu su na teren najprije stupile Kraljice šoka (Gospić) koje su bile na pragu iznenađenja protiv, po imenu, favorizirane Lokomotive, no posustale su tek u završnim minutama utakmice. U muškoj su konkurenciji dječaci RK Ivan Mikanovci bili bolji od Ličana (Gospić). Ličani pojačani za Ivana Hranjeca i Andreja Vitu Goričkog, članove RK Dinamo Zagreb, nisu u prvom dijelu iskoristili svoje šanse, te su se dobrano ispromašivali, da bi u nastavku postojala samo jedna ekipa i zasluženo osvojila 26. izdanje Sportskih igara mladih.

Srebrne medalje, u iznimno jakoj konkurenciji, veliki je uspjeh ekipa iz Gospića i potvrda odličnog rada s mladim talentiranim rukometašima. Pobjednici turnira su osigurali i plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 26 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

REZULTATI I POREDAK

Muška konkurencija 2008. godište i mlađi:

Bura (Dugopolje) – Ličani (Gospić) 16:19 (9:9)

MRK Čakovec (Čakovec) – Ličani (Gospić) 9:25 (6:17)

FINALE: Ličani (Gospić) – RK Ivan Mikanovci (Stari Mikanovci) 14:23 (7:10)

  1. RK Ivan Mikanovci (Stari Mikanovci)
  2. Ličani (Gospić)
  3. MRK Ivanić (Ivanić Grad)

Ženska konkurencija 2008. godište i mlađi:

Zrinskice (Čakovec) – Kraljice šoka (Gospić) 16:20 (10:10)

1234 Virovitica (Virovitica) – Kraljice šoka (Gospić) 11:11 (5:6)

FINALE: RK Lokomotiva (Zagreb) – Kraljice šoka (Gospić) 21:16 (8:8)

  1. RK Lokomotiva (Zagreb)
  2. Kraljice Šoka (Gospić)
  3. 1234 Virovitica (Virovitica)