Dodjelu nagrada organizirala je i Zajednica sportova Ličko-senjske županije.

Dodjela je organizirana u petak, 22. veljače 2019. godine, u Kulturno informativnom centru u Gospiću na kojoj su se okupili najbolji sportaši u 2018.godini na području Ličko-senjske županije.

Uspjesi naših članova Bebe Romac i Milana Radakovića su, nakon dodijeljenih priznanja na području Grada Gospića, prepoznati i od Zajednice sportova Ličko-senjske županije na čemu im ovim putem još jednom čestitamo.

 

BEBA ROMAC – POTICAJ I RAZVOJ SPORTA

Beba  Romac je bivša rukometašica i u mlađim danima rukometna reprezentativka, osoba koja se u Rukometnom klubu Gospić priključila u 2017. godini i pokazala se kao odličan izbor u vođenju grupa mlađih uzrasta.

Tijekom 2018. godine okupila je i održala grupu djevojčica 2004. i 2005. godišta, te radila s grupama u Perušiću. Izuzetno je vrijedna osoba pozitivnih stajališta kojima svakim danom privlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom.

MILAN RADAKOVIĆ – ŽIVOTNO DJELO

Dugogodišnji je član Rukometnog kluba „Gospić“ rođen 04. ožujka 1950. godine te jedan od najzaslužnijih što je rukomet u Gospiću započeo, a samim time što  rukomet i dalje postoji.

Bio je jedan od 10 osnivača Rukometnog kluba „Gospić“ i osoba koja je zadužila sve ljude koji su u više od 35 godina sudjelovali u radu rukometa, ali i bili  dio cijelog sportskog života Gospića.

„Radak“, kako ga svi od milja volimo zvati bio je dugogodišnji igrač, rukometaš koji je kao srednjoškolac, 1. svibnja 1968. godine, nastupio u jednoj rukometnoj utakmici u Gospiću. Bio je to 4. po redu tradicionalni susret Gospićana i Šibenčana u kojem je u pobjedu ekipe Gospića Milan ugradio 2 pogotka.

Nakon dugogodišnje igračke karijere u kojoj je s klubom proživio gotovo sve uspone i padove o njegovoj povijesti, nastavio je u istom klubu djelovati kao član Nadzornog odbora.

Milan je u pravom smislu legenda rukometa u Gospiću i nagrada za životno djelo je stigla u prave ruke.