Već idući vikend krećemo s natjecanjem u 1.HRL jug.

Dvomjesečne pripreme gotovo su došle do svoga kraja.

U subotu, 26. rujna 2021. godine, otputovali smo u Senj i sudjelovali na 16. Memorijalu Robert Barbić-Beli na kojem su uz našu sudjelovale i seniorske ekipe Rudar Adria Oil, Mornar-Crikvenica i Senj, redom ekipe s kojima ćemo se susretati tijekom natjecanja u 1.HRL jug.

Bile su ovo dvije posljednje pripremne utakmice prije početka lige i utakmice 1. kola u kojoj u kojem gostujemo u Metkoviću protiv jednog od dva glavnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu.

U veoma oslabljenom sastavu bez “pola ekipe” (izostanak Sakića, Markića, Udiljka, Seferagića i Verzona) ostvarili smo pobjedu i poraz te se kući vratili s osvojenim 3. mjestom.

Prva utakmica, polufinalni susret, donijela nam je susret protiv domaće ekipe Senja u kojem smo zbog slabe realizacije većinom bili u minusu od 2 do 4 pogotka razlike i u konačnici ostvarili poraz 21:26.

Susret za treće mjesto stigao je svega 20 minuta nakon spomenutog poraza, a protivnik je bio RK Mornar-Crikvenica. Vrlo dobar ulazak u utakmicu i vodstvo 5:1 zadržali smo do kraja prvoga dijela, no jako loš ulazak u nastavak omogućio je protivniku poravnavanje rezultata. Ipak, uspjeli su naši igrači smoći snage za dvije uzastopne obrane u kojima je odlično reagirao golman Kolačević, da bi pogodak Jelića u posljednjim sekundama utakmice osigurao pobjedu rezultatom 25:23.

Rukometnom klubu Senj, kao domaćinu, se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a mi gledamo nekoliko dana u budućnost kada ćemo u Metkoviću (petak, 1.10.2021.) otvoriti povijesno sudjelovanje kluba u prvoligaškom društvu.