U Poreču je odigran 2. krug 1.HRLDA u kojem je naša ekipa snage trebala odmjeriti s ekipama Rovinja i Poreča.

Na žalost u subotu, 14.10.2017., na put nismo otišli u najjačem sastavu budući su se u noći s petka na subotu razbolili Luka Maras i Josip Klobučar, dva izuzetno važna igrača naše ekipe, a dan ranije su put otkazali također veoma bitni Ivan Dasović (školske obveze) i Antonio Pavičić (bolest).

RK ROVINJ – RK GOSPIĆ – utakmica se nije odigrala jer ekipa Rovinja nije došla zbog smrtnog slučaja trenera. Ne zna se kako će se utakmica registrirati, te se za informaciju čeka glasnik.

RK GOSPIĆ – RK POREČ 15:18 (10:11) – odličan ulazak u utakmicu i vodstvo 3:0 brzo smo prosuli i dopustili ekipi Poreča da izjednači. Većinu prvih 20 minuta utakmice smo proveli u vodstvu od 1 ili 2 pogotka, da bi u samoj završnici dopustili preokret i na odmor otišli  s jednim pogotkom zaostatka (10:11). Početkom drugog dijela protivnik odlazi na +3 (10:13) i zadržava prednost do kraja utakmice. Mnoštvo nerealiziranih prilika s krilnih pozicija, prečke, stative i izostanak navedenih igrača odveo nas je u poraz, no slijedi nam revanš. Luka Delišimunović sa 8 i Nikola Kovačević s 4 pogotka bili su napadački najraspoloženiji igrači u našoj ekipi.