U Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici odigrale su se u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine, utakmice 7. kola Lige za prvaka 1. HRL Zapad za dječake U15. Gospićani su snage odmjerili protiv ekipa MRK Kozala i RK Mornar Dramalj – Crikvenica. Za ostanak u „igri“ za plasman na Završnicu PH igračima trenera Roberta Havličeka bila su potrebna 2 nova boda koja nažalost nisu uspjeli ostvariti. Dvije sekunde „ukrale“ su im dodatna 2 boda pred posljednje dvije utakmice koje su u posljednjem kolu na rasporedu u Istri.

Upisavši tek jedan bod ekipa se trenutno nalazi na 5. mjestu, s 10 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 8 poraza.

Prvih 20 minuta susreta protiv prvoplasirane Kozale Gospićani su pokazali dominantnu igru i veliku želju za pobjedom. Iako su igrači Kozale „držali korak“ za ekipom Gospića, serijom 4:0 nakon 10. minute Ličani su se „odlijepili“ na +3 koja je, uslijed 2 nerealizirana kaznena udarca, na kraju prvog dijela iznosila +2 (11:9).

Riječani su nastavak susreta otvorili serijom od 4 uzastopna pogotka koja je prednost prebacila na njihovu stranu. Borbenost, silna želja i odlučna igra obje momčadi ipak je donijela izjednačen rezultat do kojega su igrači Kozale došli pogotkom u posljednjim sekundama utakmice (17:17).

Od prve minute susreta protiv ekipe Mornara bila je vidljiva goruća želja za pobjedom obje ekipe. Gospićanima je ova pobjeda bila potrebnija, ali ni protivnička ekipa nije odustajala od iste. Nakon 20 minuta susreta ekipa Gospića zaostajala je 2 gola za Mornarom (12:10).

Nastavak susreta donio je još 20 minuta izjednačene igre, a novi primljeni pogodak igrača Gospića u samoj završnici susreta i to u posljednjem udarcu na utakmici, u izvođenju deveterca po isteku vremena šokirao je mlade Gospićane (18:19) i ostavio im vrlo malenu mogućnost plasmana među 20 najboljih ekipa Hrvatske.

RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 17:17 (11:9) – Bukovac (9), Hećimović (3), Stilinović (2), Ratković Ju. (1), Borovac (1), Milković (1)

RK MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA – RK GOSPIĆ 19:18 (12:10) – Hećimović (4), Bukovac (3), Ratković Ju. (3), Ratković Jo. (3), Milković (3), Stilinović (2)