Rukometaši trenera Mateja Udiljka odigrali su u subotu, 20. svibnja 2023. godine, posljednje kolo 1. HRL Zapad. U Rijeci su odmjerili snage protiv vršnjaka RK Viškovo i RK Zamet i, nažalost, u Gospić se vratili bez novih bodova.

Nakon 20 odigranih utakmica dječaci rođeni 2011./2012., uz nekoliko dječaka rođenih 2013. godine, nalaze se na 9. mjestu između ukupno 11 ekipa s 5 ostvarenih pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 14 poraza, 11 osvojenih bodova i gol razlikom 279:364.

Unatoč ovom plasmanu izuzetno veseli činjenica kako se u radu ove generacije vidi veliki napredak u odnosu na početak, za njih premijerne sezone u velikom rukometu. Rezultat je to predanog rada i upornosti kako malenih rukometaša tako i trenera Udiljka.

Posljednje dvije utakmice u sezoni 2022./2023. maleni Gospićani odigrali su na nivou a pobjede su im izmakle tek za dva, odnosno tri pogotka.

Obaveze oko Prve svete pričesti u Gospiću su zadržale nekoliko važnih igračkih karika.

Odlučnost se osjetila od prvih minuta susreta protiv rukometaša Viškova. Milan Pintar još je jednom pokazao svoju kvalitetu postigavši svih 6 pogodaka u prvom dijelu. Viškovci su postigli 2 pogotka više i na odmor se otišlo s rezultatom 8:6 za protivničku momčad.

Drugo poluvrijeme donijelo je rezultatski i kvalitetom izjednačenu igru, a obje su momčadi postigle po 8 golova pa je rezultatska prednost od +2 na poluvremenu do posljednjeg sučeva zvižduka ostala ista (16:14).

Identična situacija ponovila se i u susretu protiv ekipe Zameta. Nekoliko nerealiziranih prilika u prvom poluvremenu donijelo je Riječanima kod odlaska na predah 3 pogotka prednosti (10:7).

Izjednačena igra i jednaki broj postignutih pogodaka u drugom dijelu rezultirao je istom razlikom na kraju utakmice (19:16).

Čestitamo najmlađim sudionicima ligaških natjecanja na vrijednom radu i uspješno odrađenoj sezoni u 1. HRL Zapad. Veseli nas pratiti njihov napredak u narednim sezonama.

RK GOSPIĆ – RK VIŠKOVO 14:16 (6:8) – Pintar (9), Šolaja (3), Pezelj (2)

RK ZAMET – RK GOSPIĆ 19:16 (10:7) – Pintar (6), Šolaja (5), Alibabić (3), Pezelj (1), Dadić (1)