Nove utakmice djevojčica U13 odigrane su u nedjelju, 28. siječnja 2024. godine, u Opatiji. U okviru 3. kola 1. HRL Zapad na rasporedu je bio derbi protiv RK Omišalj i utakmica protiv RK Liburnija – Opatija.

Nesiguran ulazak u utakmicu gospićkih rukometašica igračice Omišlja su iskoristile za dvije mini serije kojima su do 8. minute ostvarile prednost od 4 pogotka (5:1). Uslijedio je period u kojem su Gospićanke uhvatile konce igre i s 3:0 vratile utakmicu u egal.

Dva nesmotrena isključenja omogućile su protivnicama novo odvajanje za zaostatak na poluvremenu (10:7).

U nastavku utakmice na teren izlazi potpuno drugačija ekipa Gospića. Trenerica Antonija Antić odlično posloženom obranom iz koje je uslijedila napadačka sigurnost i visoka realizacija poremetila je ritam ekipe iz Omišlja i na krilima odličnih Mie Vukelić i Klare Luketić (po 7 postignutih golova), preokrenula rezultat za pobjedu 20:18.

Utakmica protiv Opatijki igrana je pod dojmom ranije stvarane pobjede. Unatoč dobrom ulasku u utakmicu, prednosti 9:3 nakon 10. i 11:6 nakon 20. minute rukometašice Gospića uvele su susret u tijesne vode.

Ipak, odlično odigrana završnica donijela je novu pobjedu (23:17) u kojoj su se između ostalih istakle efikasne Mia Vukelić sa 7 i Matea Halapa sa 6 postignutih pogodaka.

Najkorisnijom igračicom u susretu protiv RK Omišalj proglašena je Klara Luketić, dok je Mia Vukelić istu titulu ponijela odličnom igrom u utakmici protiv RK Liburnija-Opatija.

RK OMIŠALJ – RK GOSPIĆ 18:20 (10:7) – Vukelić (7), Luketić (7), Balenović (5), Mesić M. (1)

RK GOSPIĆ – RK LIBURNIJA-OPATIJA 23:17 (11:6) – Vukelić (7), Halapa (6), Mesić M. (3), Luketić (3), Balenović (2), Andrijević (1), Fajdić (1)