Izdanak naše rukometne škole Filip Begić (broj 6) polako broji zadnje dane u svojoj prvoj i veoma uspješnoj prvoligaškoj sezoni u RK Zamet (Rijeka). Naime, od 22.-25.5.2014. godine boravio je u Poreču gdje se na završnici PH za mlađe kadete borio za prvaka Hrvatske. Samo 1 poraz u grupnoj fazi gurnuo ih je u situaciju da za ulaz u polufinale iščekuju pobjedu RK ZG Dubrave protiv RK Balić-Metličić koja se ipak nije dogodila, te je sa svojim klubom osvojio 6. mjesto.

Rezultati: Završnica mlađih kadeta

 

Prenosimo s portala:

HRS: Mlađi kadeti Kozale prvaci Hrvatske

Posljednji dan završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete bio je rezerviran za razigravanje za plasmane od prvog do 16. mjesta. Naslov prvaka ove godine ponijeli su igrači MRK Kozale.

Dan su otvorili polufinalni susreti u kojima su se našli CO Zagreb i Balić-Metličić, odnosno Kozala i ZG Dubrava. Mlađi kadeti CO Zagreba u uzbudljivom susret slavili su nad RK Balić-Metličić 17:15 (9:8). Kod CO Zagreba najbolji su bili Ivan Žigrović i Vito Bahtijarević svaki s po tri pogotka, dok su u redovima RK Balić-Metličić najefikasniji bili Ivan Koncul i Dario Raguž svaki s po četiri gola.

U drugom polufinalu slavlje je otišlo na stranu Kozale koja je pobijedila ZG Dubravu 20:18 (12:9). Kod Kozale najbolji je bio Halil Jaganjac sa šest zgoditaka, dok su kod ZG Dubrave najefikasniji bili Filip Curiš i Leo Kopić svaki s po četiri pogotka.

U finalu u borbi za naslov prvaka snage su odmjerili CO Zagreb i Kozala, dvije ekipe susrele su se tijekom završnice u skupini B, a u tom dvoboju bolja je bila Kozala rezultatom 22:15 (7:8). U finalu je ponovila taj uspjeh, naime, u zanimljivom dvoboju slavila je nad Zagrebašima rezultatom 19:16 (9:5) i tako osvojila naslov prvaka. Kozalu je do slavlja vodio Noa Tubić sa šest pogodaka, dok je kod CO Zagreba najefikasnji bio Leon Strbad sa sedam zgoditaka.

Treće mjesto pripalo je igračima RK Balić-Metličić koji su u velikoj borbi bili bolji od vršnjaka iz ZG Dubrave 21:18 (12:8). Viktor Vegan sa šest pogodaka vodio je svoju ekipu do slavlja, dok je kod ZG Dubrave najbolji bio Filip Seličanec s pet golova.

U utakmici za petu poziciju Karlovac je svladao Zamet 29:23 (11:13). Kod pobjedničke momčadi najbolji je bio Tomislav Špruk s dest golova, dok je kod Zamta najefikasniji bio Filip Begić s njih sedam.

Bjelovar je slavio nad Osijekom 22:10 (9:6) i tako osigurano sedmo mjesto. U redovima Bjelovara najbolji je bio Jan Misir sa sedam pogodaka, dok su s dva pogotka kod Osijeka najbolji bili Tin Mesić i Ivan Domić.

Deveto mjesto pripalo je Buzetu koji je slavio nad Viroviticom 25:19 (11:8). Kod Buzeta najefikasniji je bio Mateo Prelac s deset golova, dok je kod Virovitice najbolji bio Luka Moslavac sa sedam pogodaka.

U utakmici za 11. mjesto mlađi kadeti Ivanića upisali su pobjedu nad Marinom Kaštelom 23:21 (12:11). Ivan lešković bio je siguran šest puta i tako postao najbolji strijelac kod Ivanića, dok je kod Marine najbolji bio Ivan Rajčić sa sedam zgoditaka.

Na 13. poziciji našli su se igrači Varaždina koji su bili bolji od Metkovića 22:16 (10:9). Kod Varaždina najbolji je bio Luka Zrinski s velikih 15 pogodaka, dok je kod Metkovića najbolji strijelac bio Mario Mustapić sa šest golova.

U borbi za 15. mjesto Rudar je pobijedio Nexe rezultatom 20:18 (8:10). Rudar je do pobjede vodio Ivan Mataušić s pet pogodaka, dok je kod Nexea najbolji bio Lovro Kovačević sa šest zgoditaka.

Proglašena je i najbolja sedmorka turnira u kojoj su se našli Vladimir Gošić i Leon Strbad iz CO Zagreba, Halil Jaganjac iz Kozale, Filip Curiš iz ZG Dubrave, Antonijo Vozila i Dino Islamović iz Zameta i Adiran Miličević iz Karlovca. Najkorisnijim igračem turnira proglašen je Tin Lučin iz Kozale, za najboljeg strijelca proglašen Luka Zrinski iz Varaždina, dok je najbolji obrambeni igrač Ivan Koncul iz RK Balić-Metličić.

Za najboljeg trenera proglašen je Alen Tomaš iz Kozale.

Konačan poredak:
1. MRK Kozala
2. RK CO Zagreb
3. RK Balić-Metličić
4. RK ZG Dubrava
5. HRK Karlovac
6. MRK Zamet
7. RK Bjelovar
8. RK Osijek
9. RK Buzet
10. RK Viro Virovitica
11. MRK Ivanić
12. RK Marina Kaštela
13. GRK Varaždin
14. RK Metković 1963
15. RK Rudar
16. RK Nexe