Uslijed velikih poplava u Slavoniji organiziraju se brojne akcije za pomoć tim područjima. U organizaciji Grada Gospića i Crvenog križa Gospić Gospićani su imali mogućnosti pomoći pri sakupljanju i slaganju sijena. Za pomoć je pozvan i naš klub koji je na taj način s 8 svojih članova sudjelovao u još jednoj akciji pomaganja svojim Slavoncima. Poziv nas je učinio ponosnima, a sam osjećaj pomaganja doživjeli smo kao jednu veliku čast. Kako je bilo možete vidjeti u galeriji slika niže.

GALERIJA SLIKA

 

Prenosimo s portala:

LICKE-NOVINE: Ličko sijeno za Slavoniju

GOSPIĆ – Ova današnja akcija hvale je vrijedna jer naša je Lika, koja je ratom napaćena, našla snage, digla se iz pepela i ponovno pomaže ljudima u nevolji i neprilici – izjavio je za Ličke novine Marko Dražetić, pomoćnik ministra poljoprivrede koga smo zatekli na utovaru ličkog sijena u vagone za Slavoniju.
Hrvatski crveni križ je uz pomoć lokalne vlasti na području Gospića i Otočca prikupio stotinu tona sijena za spašenu stoku u Slavoniji koja se nalazi na čak 193 lokacije. Na željezničkom kolodvoru zatekli smo vrijednu grupu od četrdesetak volontera Crvenog križa, Rukometnog kluba Gospić i Civilne zaštite. Među njima je vrijedno radio i Ivan Biljan, gospićki zamjenik gradonačelnika.
– Danas bi mogli postati i više vagona, ali nema ih slobodnih, prikupljeno je još nekoliko tisuća bala sijena za Slavoniju. Tamo se nalazi naša prva grupa od osmero volontera koja pomaže u Županji i Drenovcima, sutra se nakon pet dana vraćaju, a u nedjelju put će Slavonije nova grupa od petero volontera – kaže Vlado Brkljačić, tajnik Gradskog Hrvatskog križa Gospić. (MaČ)

REAKCIJE S FEJSA do 28. svibnja 2014. u 22.30 sati

https://www.facebook.com/marko.culjat/posts/839050859457415?comment_id=839245849437916&offset=0&total_comments=3

Ljubica Bosnjak, Marijana Alić, Kata Šmigovec Ex Adžija i 39 drugih su rekli da im se ovo sviđa.
Biserka Kovačić Obični radni ljudi sa sela koji mukotrpno rade i i imaju stoku znaju kako je slavonskim seljacima ovih dana kada su sve izgubili i kuće, stoku , štale i nasade i svaka vam čast jer i ono malo što imate to i dijelite,
Sanela Dropulic bravo Ličani svaka čast – pozdrav od jedne kulenove seke
Kata Šmigovec Ex Adžija Svaka cast moji Licani ,uvijek ste tu kad treba pomoc
Bosiljka Susic Ima li ikoga da pokosi i ono nase u Grackom Selu i Zavarosom i ono moje na Misirki pa da to otpravi potrebitim u Slavoniji?Bila bih najsretnija na svijetu.

Na adresi profila Ličke novine https://www.facebook.com/ricice bilo je 2216 viđenja.