Rukometni klub „Gospić“ posljednjih se godina može pohvaliti kako se njegovo ime u rukometnim krugovima u Hrvatskoj spominje ovjenčano superlativima. Iznimni uspjesi članova kluba pronose ime Gospića po cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Ponosno ga izgovara svaki član kluba što dodatno govori o povezanosti malih i velikih rukometaša i rukometašica s njihovim gradom i klubom.

Godine upornosti, predanog rada, čelične volje i iznimne ljubavi stvorilo je ono što Rukometni klub „Gospić“ danas jest. Sve osobe uključene u rad s mladim rukometnim talentima usađuju u njih upravo spomenute vrijednosti, a iznad svega ljubav prema rukometu i zajedništvu.

Kroz godine se gradila priča koja ima jasan i definiran cilj. Stvoriti vrhunske rukometne talente i životno odgajati mlade sportaše, usaditi u njih vrijednosti koje će ih izgraditi u dobre ljude.

Posljednjih se nekoliko godina intenzivno radi na tome da se mlade rukometaše i rukometašice na prijelazu iz osnovne u srednju školu zadrži u Gospiću. Isto tako, svim članovima Škola rukometa u mjestima širom županije (Udbina, Korenica, Otočac), želja je pružiti podršku kod upisa u srednju školu u Gospiću kako bi nastavili trenirati i rukometno napredovati na “domaćem” parketu.

Uz to, po prvi se puta u protekloj sezoni četvero mladih rukometaša i rukometašica iz Raba i Senja odlučilo prihvatiti poziv kluba, postati dio Rukometnog kluba „Gospić“ te svoje srednjoškolsko obrazovanje nastaviti u našem herojskom gradu.

Srednja strukovna škola Gospić proteklih je godina mijenjala smjerove kako bi stvorila mlade obrazovane ljude u deficitarnim zanimanjima i tako im po završetku školovanja olakšala mogućnost zaposlenja. To je jedan od razloga koji privlači djecu kako bi upisala srednju školu upravo u Gospiću. U narednoj nastavnoj godini 2024./2025. smjerovi koji se mogu upisati u Srednjoj strukovnoj školi Gospić su:

Tehničar geodezije i geoinformatike,

Medicinska sestra/tehničar opće njege,

Elektrotehničar,

Ekonomist,

Vozač motornog vozila,

Automehaničar,

Vodoinstalater,

Kuhar,

Konobar

Uz spomenutu školu može se pohađati i gimnazijski program u Gimnaziji Gospić.

Vrhunski uvjeti, veliki uspjesi Rukometnog kluba „Gospić“, kvalitetan i sustavan rad s mladim rukometašima i rukometašicama kao i kvaliteta obrazovnog sustava zasigurno će kroz nekoliko godina Gospić pretvoriti u grad rukometa i obrazovanja.