Završnica prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2012. i 2013. godine održalo se u Poreču od 27. do 31. svibnja 2024. godine. Rukometašice Gospića, pod vodstvom trenerice Antonije Antić, plasirale su se među 20 najboljih ekipa njihovog godišta i tako ostvarile mogućnost natjecanja za prestižnu titulu prvaka Hrvatske.

Sudjelovanje na ovom turniru prestiž je za svaki klub, ali i svaku igračicu ponaosob. Ne može se svatko pohvaliti tim uspjehom, a najmlađe djevojčice Gospića u ligaškom natjecanju ove sezone plasmanom su ispisale nove stranice povijesti svoga kluba.

Među djevojčicama se više od ostalih istaknula Tihana Marković. Kroz cijelu je sezonu nemalo puta upravo ona postizala veliki broj pogodaka u utakmicama 1. HRL Zapad, a često je bila nagrađivana i titulom najbolje igračice utakmice.

Na Završnici PH u Poreču Tihana je u 7 utakmica postigla čak 53 pogotka i time postala najbolja strijelkinja natjecanja. Rezultat je to vrijednog treniranja i velike predanosti koju Tihana ulaže u svoj rukometni rast i razvoj. Uz dvojicu braće i sama je od malih nogu članica Rukometnog kluba „Gospić“, a pred njom je zasigurno svijetla rukometna budućnost.

Čestitamo Tihani na ovom velikom uspjehu i veselimo se svakom narednom kojih će sigurni smo biti još puno.