Već duži period s ponosom pišemo o pojedinačnim uspjesima mladih gospićkih rukometaša i rukometašica. Okupljanja regionalnih selekcija, Turniri regija i naposljetku pozivi u reprezentaciju Hrvatske san su svih talentiranih igrača i igračica, a u Gospiću takvih ima sve više.

Dva treninga regionalne selekcije za djevojčice U15 bila su dovoljna da 6 članica Rukometnog kluba „Gospić“ bude pozvano na Turnir regija koji je okupio 126 najperspektivnijih i najtalentiranijih djevojaka iz cijele Hrvatske.

Nevjerojatan rezultat posljednjeg dokazivanja na Turniru regija u Đurđevcu stigao je ovih dana na adresu kluba:

ANJA RUKAVINA I LARA DUMIČIĆ POZVANE SU U HRVATSKU ŽENSKU KADETSKU REPREZENTACIJU!

Nestvarna je ovo vijest koja je još jednom dokazala kako se u Gospiću radi vrhunski posao u stvaranju budućnosti rukometa u Hrvatskoj, te kako je Rukometni klub „Gospić“ postao odlična odskočna daska mladim talentima u njihovom rukometnom, a sada možemo reći i reprezentativnom odrastanju.

Anja Rukavina, članica ekipe djevojčica U15, dugogodišnja rukometašica Gospića i dijete kluba odoljela je pozivima drugih klubova za nastavak školovanja i treniranja rukometa u drugim gradovima, ostala je u svom Gospiću i donijela odluku koja će joj uvijek ostati u sjećanju. Poziv na okupljanje Hrvatske ženske kadetske reprezentacije (Prelog, siječanj 2024.) nešto je što svi sportaši sanjaju a samo rijetki dosanjaju, te će Anja među 22 najtalentiranije djevojke Hrvatske predstavljati sebe i sve što predstavlja gospićki rukomet.

Još jedna fantastična vijest je da je na pričuvnom popisu iste reprezentacije svoje mjesto pronašla Lara Dumičić, talentirana Rabljanka koja je zajedno sa svojim roditeljima svoj rukometni i cjeloživotni napredak, nakon odličnog rada u RK Rab s trenerom Marinom Ribarićem, dala u ruke upravo Gospiću i trenerima gospićkog kluba što se iz ove perspektive čini potezom života.

Nevjerojatna je ovo čast i izuzetno priznanje prije svega ovim mladim igračicama perspektivne budućnosti, njihovim obiteljima koji im bezrezervno pružaju podršku na tom putu, trenerima koji su godinama oblikovali njihov rukometni talent i, naravno, Rukometnom klubu „Gospić“ kojem je to najveća potvrda kako u svim segmentima djeluje ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Čestitamo Anji i Lari i vjerujemo kako je ovo tek prvi korak prema ostvarenju njihovih snova.