Nedostajalo je samo malo više koncentracije.

Ekipa djevojčica U12 odigrala je u nedjelju, 21. studenog 2021. godine, u Zagrebu derbi utakmice protiv najjačih ekipa, možda i u cijeloj Hrvatskoj. Borba za sami vrh hrvatskog rukometa (2009./2010. godište) protiv ekipa Sesveta i Lokomotive bila je za naše djevojčice veliko iskustvo koje bi moglo biti i presudno u borbi za mjesta koja vode u borbu za prvaka Hrvatske.

RK Lokomotiva Zagreb se pokazala kao izuzetno kvalitetna ekipa koja je nekoliko stepenica iznad svi klubova u regiji 3, a vjerojatno i u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i od naše ekipe, dok je utakmica protiv RK Sesvete Agroproteinka bila prava, čvrsta, natjecateljska koja je obilovala lijepim potezima, napetostima, ali i brojnim greškama.

Previše impresioniran ulazak u utakmicu djevojčice trenerice Matić rezultirao je velikim brojem neobjašnjivo izgubljenih lopti što su protivnice lagano koristile poentiravši iz kontranapada. Unatoč brojnim greškama održavali smo rezultatski priključak (4:4, 5:5, 6:6, 7:7, 9:9). Uvodna trema s minutama je bila sve manja i manja, a pogotcima Sare Vukelić, Nike Ivančić, Marte Kulaš i Anje Rukavine prelazimo u vodstvo 14:11 u 19. minuti utakmice.

Ušla je tada naša ekipa u svoj prepoznatljiv ritam, no nerješiva enigma i prevaga cijele utakmice bila je Josipa Jonjić koja je uz 12 postignutih golova zaslužna za veliku većinu pogodaka suigračica, te na odmor odlazimo pri zaostatku 17:16.

Povele su početkom nastavka protivnice i s velikih 6 pogodaka (26:20), no između 33. i 39. minute uspijevamo na krilima odlične obrane i pogodaka Nike Ivančić, Sare Vukelić, Marte Kulaš, Matee Gučanin napraviti seriju 8:1 i povesti rezultatom 28:27.

U posljednjih 10 minuta igralo se gol za golom, no nakon 34:34 hvatali smo zaostatak od 1 ili 2 pogotka i u konačnici ostvarili poraz 38:37.

U isto vrijeme nadirali su osjećaji tuge i radosti. Radosti jer pripadamo u sami vrh rukometne piramide Hrvatske u tom godištu, a tuge jer smo osjetili da smo bolja ekipa koja zbog manjka iskustva jakih utakmica nije na terenu uspjela pokazati sve što može.

Moramo napomenuti da su Nika Ivančić u utakmici protiv RK Sesvete Agroproteinka i Sara Vukelić protiv RK Lokomotiva Zagreb proglašene najboljim igračicama naše ekipe. 

Čestitke djevojčicama na prikazanoj igri, a u narednom periodu nas čekaju bitne utakmice kojima ćemo usmjeriti ovu sezonu. 

RK SESVETE AGROPROTEINKA – RK GOSPIĆ 38:37 (17:16) – Ivančić (12), Vukelić S. (11), Kulaš (5), Rukavina (5), Gučanin (3), Grdošić (1)

RK GOSPIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB 24:49 (9:20) – Gučanin (7), Rukavina (7), Vukelić S. (5), Kulaš (4), Vukelić M. (1)