Zajednica sportova Ličko-senjske županije prepoznala je i nagradila sportaše, sportske djelatnike, ekipe i klubove u 2019. godini.

Velika sala Kulturno informativnog centra u Gospiću bila je u utorak, 25. veljače 2020. godine, mjesto okupljanja i svečane dodjele nagrada najboljim sportašima, sportskim djelatnicima, ekipama i klubovima Ličko-senjske županije u 2019. godini.

Da su rad i uspjesi Rukometnog kluba “Gospić” svake godine sve veći, jači, ozbiljniji i kvalitetniji potvrdila je i Zajednica sportova Ličko-senjske županije koja je uspjehe naših članova nagradila u četiri kategorije.

Svi naši nagrađeni, ali i svi članovi (255) Rukometnog kluba “Gospić” mogu biti ponosni na uspjehe u 2019. godini, na svaku od dodijeljenih nagrada, ali i na brojne uspjehe koji nisu nagrađeni, te biti ponosni jer u klubu osim odlične sportske priče radimo i onu životnu.

Od srca čestitamo najuspješnijima, a jesmo li mi bili uspješni kako dodijeljene nagrade pokazuju procijenite sami u redovima ispod.

 

PERSPEKTIVNI SPORTAŠ – MLAĐI UZRASTI – Mateo Jergović (RK “Gospić”)

Mateo Jergović, rođen 22. rujna 2008. godine, je član ekipe dječaka rođenih 2008./2009. godine a ovaj prijedlog je zaslužio vrhunskim individualnim i ekipnim rezultatima, te velikim odricanjem i ozbiljnim treniranjem temeljem kojega je postao uzor i glavni oslonac svojim suigračima. Ekipa se natječe u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi dječaka „B“ i ligi Primorsko – goranske županije te je obe lige završila sa stopostotnim učinkom. Mateo je za savršene rezultate, plasman ekipe na Završnicu PH i 5. mjesto u jedan od najzaslužnijih igrača. Sudjelovanje na 15ak turnira na kojima je u pravilu osvajao zlatne medalje i nagrade za najbolje igrače potvrdio je fantastičnim uspjehom na Prvenstvu Hrvatke u malom rukometu u Karlovcu koje mu je donijelo zlatnu medalju, a Mateo je proglašen najboljim igračem. Svojim liderskim sposobnostima, stavom na terenu i preuzimanjem odgovornosti kada je to najpotrebnije nametnuo se ekipi ali i protivnicima koji najčešće baš njega smatraju najopasnijim igračem ekipe.

 

NAJBOLJI SPORTAŠ DO 18 GODINA STAROSTI – Matej Suknaić (RK “Gospić”)

Matej Suknaić je mladi rukometaš Rukometnog kluba „Gospić“ rođen 28.2.2002. godine koji je svojim zalaganjem, odanošću treninzima i ljubavlju prema rukometu već sa 17 godina postao jedan od najboljih igrača seniorske ekipe. Jedan je od najzaslužnijih što se seniori Rukometnog kluba „Gospić“ na kraju prvog dijela sezone 2019./2020. nalaze „na bod“ do prvog mjesta i jedni su od glavnih konkurenata za ulazak u ligu više, u 2. HRL zapad.

Matej igra na krilni i vanjskim pozicijama i motor je svih obrambenih zadaća koje često poentira brzim i efikasnim napadima.

Činjenica da igrač, sedamnaestogodišnji dječak, ima ogromnu odgovornost i zaslugu za uspjeh cijele ekipe u borbi za viši rang čini ga opravdanim kandidatom za osvajanje navedene nagrade.

 

PERSPEKTIVNA MUŠKA EKIPA U MLAĐIM UZRASTIMA – Ekipa dječaka 2008. godište (RK “Gospić”)

Ekipa dječaka rođenih 2008. godine i mlađih je tijekom 2019. godine srušila brojne klupske rekorde. Gotovo u pravilu su se neporaženi vraćali sa zlatom oko vrata s 15ak turnira malog rukometa. Nakon vrhunskih igara i osvajanja zlata  na prvenstvu Hrvatske u malom rukometu u Karlovcu stigao je novi fantastični uspjeh. Kvalifikacije za ulazak među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj u velikom rukometu bile su dugotrajne. Ponosno su predstavljali svoj klub i grad tijekom 1. Hrvatske rukometne lige dječaka „B“ i sasvim pobjedama se prometnuli u jedne od najjačih ekipa Hrvatske. To su i potvrdili fantastičnim igrama protiv najjačih ekipa države, osvojili 5. mjesto te stali uz bok ekipama kao što su Maksimir Pastela i PPD Zagreb.

 

NAGRADA ZA DOPRINOS I RAZVOJ SPORTA – Antonija Pavelić (RK “Gospić”)

Antonija Pavelić je licencirana trenerica koja u Rukometnom klubu „Gospić“ djeluje od 2015. godine. Tijekom 2019. godine nastavila je s velikim radom u rukometu kojim je direktno utjecala na brojčano stanje te rukometni razvoj i odgoj velikog broja dječaka i djevojčica članova kluba. Antonija Pavelić je neumorna radnica, je izuzetna osoba koja svakim danom privlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom. Svojim ponašanjem i ljudskim kvalitetama može biti uzor svim sportašima.