Nakon gostujuće derbi pobjede protiv Novigrada uspijedila je nova derbi utakmica protiv Buja, ali ovoga puta na domaćem terenu.

Nedjelja, 1. ožujka 2020. godine, je u Gradsku sportsku dvoranu u Gospiću u 20 sati na derbi utakmicu protiv ekipe Buja (3. ekipa lige) još jednom okupila veliki broj rukometnih zaljubljenika i znatiželjnika. Službeno čak 370 gledatelja okupilo se na tribinama kako bi podržali svoje rukometaše u novom uspjehu kojim bi zadržali vodeću poziciju na tablici.

Trener Jeličić je odlučio utakmicu započeti u nešto izmijenjenom sastavu koji se nije uspio rezultatski odvojiti, naprotiv gosti su iskoristili nekoliko nerealiziranih prilika naših rukometaša i unatoč dobrom izdanju golmana Kolačevića poveli s 2, a kasnije i 3 pogotka razlike (2:4, 3:5, 4:6, 9:12).

Budući je ulog bio veliki, unijela se blaga nervoza u igrače naše ekipe, no uspjeli smo s nekoliko izmjena do poluvremena pogotcima Pavelića (4), Markića (3), Jelića (3) i Sakića (2) prijeći u vodstvo 15:13 i na odmor otići pri rezultatu 15:14.

Početak nastavka donio je igru “gol za gol”, ubrzo su svi igrači došli na svoju radnu temperaturu. Igra je u oba smjera izgledala sve bolja, Tomić je ostvario nekoliko važnih obrana, a Markić (7) i Pavelić (4) nastavili su biti nerješiva zagonetka za gostujuću obranu. Vodstvo 23:20, 25:21, 27:22 prešlo je u konačnu pobjedu rezultatom 30:26.

Napadački su najraspoloženiji bili Markić s 10, Pavelić s 8, Jelić s 5, te Sakić i Suknaić s po 3 pogotka.