Naši sportaši nagrađeni za svoj trud i doprinos u 2017. godini.

U organizaciji Zajednice sportova grada Gospića održana je (utorak, 30.1.2018.) dodjela nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima u 2017. godini.

Naporan rad našega kluba i pojedinaca koji u njemu djeluju je i ovoga puta prepoznat i vrednovan.

Ivan Jelić je nagrađen u kategoriji najboljeg sportaša, a Antonija Pavelić i Ivan Biljan u kategoriji poticaja i razvoja sporta.

Navedene nagrade cijelom klubu i nagrađenim članovima služe kao satisfakcija za uložen izuzetan trud, kao zadovoljstvo što takav trud netko vidi i prepoznaje, te kao motivacija za daljnje napore koji će biti sve samo ne lagani.

Naši ciljevi su visoki, obveze i odgovornost velika, a samim time nas postignuti rezultati i uspjesi čine najponosnijima.

 

NAJBOLJI SPORTAŠ: IVAN JELIĆ

Mladi i talentirani rukometaš Rukometnog kluba “Gospić” već je nekoliko godina jedan od najboljih igrača seniorske ekipe, a u 2017.godini bio je jedan od stožernih igrača i često direktni čovjek odluke u utakmicama u kojima je svoju ekipu vodio do opstanka u sezonu ranije izborenoj u 2. HRL zapad.

Statistički podaci od 107 pogodaka u 18 utakmica i 5,9 pogodaka po utakmici za poziciju lijevog krila su izuzetno dobri rezultati.

Uz navedeno, Ivan je iznimno bitan igrač za atmosferu u klubu koja je rkipi uvelike pomogla u cilju opstanka u višem rangu natjecanja.

 

POTICAJ I RAZVOJ SPORTA

IVAN BILJAN
Dugogodišnji predsjednik Rukometnog kluba „Gospić“ koji se klubu odlučio priključiti i preuzeti najodgovorniju funkciju 2011. godine kada nitko nije htio biti blizu kluba. Tijekom godina je doveo do činjenice da Rukometni klub „Gospić“ u rukometnim krugovima u Hrvatskoj više nije nepoznanica. Dapače, škola rukometa u klubu je po svojim rezultatima, broju članova i organizaciji jedna od najboljih, najbrojnijih i najuspješnijih u Hrvatskoj.

U 2017. godini hrabro je vodio klub, tvrdoglavo slijedeći zadani cilj. Unatoč promjenama na privatnom i poslovnom planu ostao je na poziciji predsjednika, te svojom upornošću osigurao klubu da nastavi svoj rast i bude to što danas jest.

ANTONIJA PAVELIĆ
Osoba koja se Rukometnom klubu „Gospić“ priključila nakon što je kao roditelj u odsustvu trenera 2015. godine povela ekipu na turnir u Split i dječake dovela do zlatne medalje. Profesorica biologije koja je tijekom 2017. godine okupila i održala grupu dječaka i djevojčica 2009. godišta, a trenutno je trenerica grupe 2010. godišta koju je svojom predanošću, radom i velikom ljubavlju prema djeci i rukometu dovela do broja od 26 članova.

Upisala je i trenersku školu, te je od titule licenciranog rukometnog trenera dijeli samo završni ispit. Trenerica je i grupi koja je u listopadu 2017. godine pokrenuta u Perušiću, gdje je oko sebe okupila 24 igrača.

Antonija je izuzetno vrijedna osoba pozitivnih stajališta kojima svakim danom privlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom. Svojim ponašanjem i ljudskim kvalitetama može biti uzor svim sportašima.

 

Čestitamo svim nagrađenim sportašima!