Naši članovi su objeručke prihvatili poziv na građansku akciju uređenja okoliša škole kojom su djeca dobila još jedan lijepi prostor za svoj razvoj.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pčelice” bila je nositelj organizacije još jedne građanske akcije. Ovoga puta bila je riječ o uređenju okoliša područne škole Lički Novi. Ponukani lijepim iskustvima i još boljim osjećajem nakon uređenja igrališta i okoliša u Uglovnici, objeručke smo prihvatili poziv organizatora i priključili se akciji. Bilo je tu puno ljudi koji su ugradili svoje vrijeme, dobru volju i entuzijazam, od članova “Pčelica”, učitelja do mještana Ličkog Novog i ostalih volontera, mlađih i starijih koji su bili željni pomoći.

Škola je dobila sasvim novo “lice i naličje”. Vrijedne ruke su iskopale temelje, napravile konstrukciju i uredile ogradu oko čitave škole, zabetonirale prostore za cvijeće, od paleta napravile stolove i klupe, šmirglale i obojale stare stolice i stolove koje su sada “kao nove”, bojale ljuljačke, radile kućice za ptice, uredjivale drvarnicu, osposobljavale igralište, izbetonirale terasu,  napravile drvene stolove i klupe, kosile travu i odradile još puno onog “nevidljivog” posla bez kojega sve ovo ne bi bilo moguće. Naravno, naši članovi su bili zaduženi za izradu golova, postavlje mreža i konačno osposobljavanje sportskog terena, te smo dali sve od sebe da odradimo posao na najbolji mogući način i ispunimo očekivanja.

Ova akcija je još jedan dokaz ljudske dobrote i želje za životom u što boljoj i ljepšoj zajednici. Osjećaj koji imate tijekom i po završetku akcije, kada sjednete, a djeca krenu trčati po terenu, šutirati na golove, koristiti sve ono u što ste im se potrudili napraviti, kada vidite da vaš rad djeci nešto znači i veseli ih, je neprocjenjiv.

Nadamo se novim sličnim akcijama kojima ćemo se zasigurno s velikom željnom priključiti i podržati ih.