Ekipa dječaka U17 (2004./2005.) obvezna je sudjelovati u natjecanju 1. HRL zapad ukoliko se seniori natječu u prvoligaškom rangu, te je kao takva bila uvjet u provođenju klupskih ambicija. Deficitarna je to grupa od sedam mladih gospićkih rukometaša (često odsutni zbog ozljeda i popunjavanja seniorske ekipe) koju su tijekom sezone popunjavali igrači uzrasta U15 i U13, te se samim time nisu mogli očekivati niti kvalitetni rezultati.

Veliki su teret ove sezone podnijeli i na sebe preuzeli igrači mlađih kategorija koji kao 2 do 4 godine mlađi niti u tehničkom niti u fizičkom pogledu nisu imali priliku ravnopravno se nadmetati s igračima ostalih ekipa. Iako je napor tijekom mjeseci igrajući za tri uzrasta rastao, nastupanje u starijoj konkurenciji uvelike će utjecati na ozbiljnost i odgovornost u igri nadmećući se u budućnosti među sebi ravnima.

Posljednje utakmice sezone odigrane su u subotu, 30. travnja 2022. godine, u Rovinju, a ekipa Gospića je na noge Karlovcu i Ogulinu, zbog brojnih ligaških obveza ostalih ekipa kluba, otputovala s malim brojem igrača koji su velikom većinom bili četiri godine mlađi gotovo početnici. Uvjerljivi porazi nisu bili upitni, no tijekom ovih, ali i utakmica cijele sezone raduje pristup i razvoj svih igrača, a pogotovo Petra Milkovića i Ante Stilinovića na koje će se, uz već standardnog Nikolu Kovačevića, već u narednoj sezoni ozbiljnije računati u seniorskoj ekipi.

U konačnici je od 14 ekipa sudionika osvojeno 12. mjesto, a u dvokružnom liga sustavu su igrači Rukometnog kluba “Gospić” odigrali 26 utakmica, ostvarili 6 pobjeda, 1 neodlučen ishod i  19 poraza uz gol razliku 517:740 (-223).

RK GOSPIĆ – HRK KARLOVAC 14:42 (6:22) – Milković (6), Crnković (3), Bilen (2), Kristić (2), Koljđeraj (1)

RK OGULIN – RK GOSPIĆ 35:15 (20:8) – Milković (9), Kristić (5), Crnković (1)