Već dugi niz godina jedan od važnijih ciljeva Rukometnog kluba „Gospić“ zasigurno je privući mlade rukometaše i rukometašice Gospića za ostankom u svom gradu, a one iz okolnih mjesta, gradova i županija da po završetku osnovnog obrazovanja upišu srednje škole na području Gospića i priključe se klubu kao novi članovi i ozbiljni igrači i igračice.

Po prvi puta taj se cilj ozbiljnije počeo ostvarivati u novoj sezoni 2023./2024. čiju su pripremu vodstvo kluba i treneri odradili veoma kvalitetno, a u čemu su presudnu ulogu imali prethodnih godina, na području Hrvatske, izuzetni rezultati i veliki napredak kluba na svim razinama.

Iznad navedeno nije ostalo nezapaženo od roditelja osmaša i osmašica koji su godinama članovi kluba, kao ni od klubova prijatelja Rukometnog kluba „Gospić“ iz bliže okolice ni njihovih članova i roditelja koji su u Gospiću i rukometnom klubu također prepoznali sigurnu i svijetlu budućnost za školsko i sportsko obrazovanje svoje djece.

Dječake U15 (rođeni 2008. godine počinju s priključivanjem seniorskoj momčadi) pojačao je Nikola Matušan. Nikola je mladi talentirani rukometaš koji je na vanjskim pozicijama svoje rukometne vještine stjecao u redovima MRK Arba Rab, te objeručke prihvatio poziv da svoje rukometno i srednjoškolsko obrazovanje povjeri Gospiću. Nikola je ekipi koja ga je već na prvom treningu prihvatila kao svoga donio dodatnu snagu i rukometnu raznovrsnost.

Iz Rukometnog kluba Rab Gospić su za srednjoškolsko školovanje izabrale i Lara Dumičić i Dorotea Faflja, koje svoju ljubav prema rukometu već nekoliko treninga dijele s djevojčicama U15. Lara na poziciji lijevog krila, a Dorotea na vanjskim pozicijama zasigurno će već ove, ali i u godinama koje slijede, uvelike doprinijeti kvaliteti igre gospićkih rukometašica te razviti svoj puni rukometni potencijal.

Ekipi trenera Vanje Antića pridružila se i Lorena Drakulić, dosadašnja članica ŽRK Senia iz Senja, još jedna igračica na vanjskim pozicijama koja će po oporavku od ozljede ekipi donijeti dodatnu snagu kako terenu tako i u svlačionici.

Djevojčice se već nakon desetak treninga osjećaju kao kod kuće što je posebna čar i jedinstvena odgojna kvaliteta cijele ekipe.

Nakon godina sustavnog rada Škole rukometa u Udbini, ove se godine po prvi puta pokazao konkretan rezultat tog dugogodišnjeg projekta. Matea Gučanin, Tena Šubarić i Lea Dejanović članice su Rukometnog kluba „Gospić“ koje su nakon niza godina treniranja u Udbini srednju školu također odlučile upisati u Gospiću gdje su sada prisutne na svim treninzima svojih vršnjakinja. Svojim pozicijama krilnih, vanjskih i kružnih igračica djevojčice će još više podići kvalitetu  svoje ekipe U15 (2008. i 2009. godište).

Već spomenuta nastojanja kluba da zadrži i okuplja rukometne talente u svojim momčadima, kao i želja da seniorske ekipe čine upravo takvi dječaci i djevojčice ove su godine pokazala kako klub ozbiljno u tome i uspijeva. Čak je 10 dječaka i 8 djevojčica, koji godinama treniraju u svom rodnom gradu, odlučilo upravo u Gospiću nastaviti svoje školovanje i ostati na svom sportskom terenu. Marko Jerković, Karlo Korečić, Mladen Marković, Josip Ratković, Luka Ratković, Andrej Stilinović, Mateo Jergović, Vito Maras, Mateo Tonković Javorina i Mateo Mandić među dječacima U15, te Anja Rukavina, Danijela Holjevac, Iva Borovac, Lana Zec, Lara Pavelić, Nika Delač, Paulina Franić i Marta Šulentić među djevojčicama U15 nastavit će graditi svoju rukometnu budućnost u svom matičnom klubu, a školovanje u svom gradu. Vedran Jamičić, nakon godinu dana izbivanja s rukometnih terena, vratio se i dodatno osnažio ekipu dječaka U15 s kojima je godinama dijelio istu ljubav, onu prema rukometu.

Sve ono čemu klub, uprava, treneri i svi članovi godinama teže i o čemu su do unazad nekoliko godina mogli samo sanjati, ove se sezone napokon ostvarilo. Dolazak sedmero spomenutih dječaka i djevojčica, te ostanak domaćih talenata budućnost kluba u nekoliko je mjeseci sigurnija za 26 srednjoškolaca što je još jedna potvrda kako klub zaista radi na stvaranju mladih i perspektivnih rukometaša i rukometašica.

Velika hvala klubovima prijateljima MRK Arba Rab, RK Rab, ŽRK Senia, njihovim trenerima i upravama, mladim rukometašima i rukometašicama te njihovim roditeljima na bezuvjetnom povjerenju koje nam daje veliku obvezu i odgovornost da budemo još bolji, uporniji i motiviraniji u budućnosti.