Gradska sportska dvorana u Gospiću ugostila je u nedjelju, 10. rujna 2023. godine, Prijateljski pripremni turnir za djevojčice U15. Pored rukometašica Gospića rođenih 2008. i 2009. godine sudjelovale su i vršnjakinje Rukometnog kluba Ogulin te ekipa dječaka U13 Rukometnog kluba „Gospić“.

Nakon samo tjedan dana treniranja ovaj je turnir trenerima dao uvid u fizičku spremu njihovih ekipa te dao odgovore na čemu se u narednom periodu najviše treba raditi. Prijateljski pripremni turniri za svrhu, osim priprema za nadolazeću sezonu, imaju i druženje s članovima prijateljskih klubova, stjecanje novih poznanstava i prijateljstava što je i ovoga puta bio slučaj.

Trener Antić svoje je djevojčice podijelio u dvije podjednake ekipe, a turnir je otvorila ekipa Gospić 1 koja je protiv RK Ogulin prvi puta ove sezone došla u kontakt s rukometnom loptom te bez obzira na to pokazala odlučniju i čvršću igru. Svoje su vodstvo držale i povećevale tijekom cijele utakmice koju su završile uvjerljivom pobjedom.

Susret ekipe Gospić 2 protiv za generaciju mlađih dječaka RK „Gospić“ bio je u znaku ipak u tom trenutku vidljivo boljih djevojčica koje su na kraju utakmice upisale visoku pobjedu.

Druga ekipa rukometašica Gospića nakon utakmice protiv dječaka odigrala je susret protiv vršnjakinja iz Ogulina u kojem su treneru Vanji Antiću dale uvid u svoju fizičku spremu, te su visokom gol razlikom upisale drugu pobjedu na turniru.

Dječaci U13 u susretu protiv ekipe Gospić 1 pokazali su kako, unatoč prvom porazu, imaju razloga očekivati odlične rezultate u sezoni koja je ispred nas. Tijesna borba tijekom cijele utakmice prevagnula je na stranu dječaka koji su odnijeli pobjedu s minimalnom prednošću.

Uvjerljivom pobjedom protiv djevojčica iz Ogulina dječaci trenera Roberta Havličeka zatvorili su ovaj Prijateljski pripremni turnir, a zaključak je da su svi jedva čekali početak treniranja i odigravanja utakmica te da se s nestrpljenjem iščekuju izazovi koje donosi skora budućnost.

REZULTATI

RK Gospić 1 – ŽRK Ogulin 29:13

RK Gospić 2 – RK Gospić (dječaci U13) 26:16

RK Gospić 2 – ŽRK Ogulin 27:15

RK Gospić 1 – RK Gospić (dječaci U13) 24:25

RK Ogulin – RK Gospić (dječaci U13) 16:26