Završni HEP turnir u rukometu Plazma sportskih igara mladih u kategoriji dječaka i djevojčica rođenih 2008./2009. godine održao se u Splitu, od 7. do 9. kolovoza 2023. godine.

Ličani i Ličanke, kao predstavnici Rukometnog kluba “Gospić”, grada Gospića i Ličko-senjske županije prikazali su odlične igre i polučili vrlo dobre rezultate.

Državna završnica okupila je po četiri ekipe dječaka i djevojčica koje su u utorak, 8. kolovoza 2023. godine, u Splitu odigrale međusobne susrete.

Ličani su odličnom igrom otvorili susret protiv ekipe RSZŽ (Ivanić Grad), ali je nekoliko nesmotrenih pogrešaka u obrani i nerealiziranih napada u drugom dijelu utakmice nažalost pobjedu donijelo protivničkoj momčadi. Susret protiv RK Ivan – Mikanovci (Stari Mikanovci) od početka je pripao protivničkoj ekipi, koja je u ranoj fazi utakmice stvorila za Ličane nedostižnu prednost. Poslijepodnevna utakmica protiv ekipe Ivančice (Ivanec), unatoč početnoj prednosti, izgledala je kao još jedan poraz. Ipak, borbenost, odlučnost i kvaliteta gospićke ekipe donijela je u posljednjim minutama seriju 4:0 i pobjedu kojom su Ličani osvojili brončanu medalju.

Ličanke su u prvom susretu Igara protiv ŽRK Novska (Novska) smirenošću i kvalitetnom igrom do posljednje minute „držale konce“ u svojim rukama. Pogotkom protivnica u posljednjoj sekundi susret završava izjednačenim rezultatom. Igra „gol za gol“ obilježila je susret protiv ekipe Trešnjica (Zagreb). Čvrstu igru obje ekipe djevojčica Trešnjice su nadjačala u posljednjim minutama utakmice i boljom koncentracijom odnijele minimalnu pobjedu. Posljednji susret ovogodišnjih Sportskih igara mladih Ličanke su odigrale protiv ekipe Kokica (Varaždin). Izjednačenu igru u prvom dijelu susreta Ličanke su prekinule 4:0 serijom koju su do kraja utakmice dodatno povećale i upisale pobjedu za ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha i osvajanje nove srebrne medalje.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 26 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši, dužnosnici i sponzori.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

REZULTATI I POREDAK

Dječaci 2008. godište i mlađi:

LIČANI (GOSPIĆ) – RSZŽ (IVANIĆ GRAD) 14:18

RK IVAN-MIKANOVCI (STARI MIKANOVCI) – LIČANI (GOSPIĆ) 21:12

IVANČICA (IVANEC) – LIČANI (GOSPIĆ) 14:16

Poredak

  1. RSZŽ (IVANIĆ GRAD)
  2. RK IVAN-MIKANOVCI (STARI MIKANOVCI)
  3. LIČANI (GOSPIĆ)

Djevojčice 2008. godište i mlađe:

ŽRK NOVSKA (NOVSKA) – LIČANKE (GOSPIĆ) 17:17

TREŠNJICE (ZAGREB) – LIČANKE (GOSPIĆ) 18:17

KOKICE (VARAŽDIN) – LIČANKE (GOSPIĆ) 17:24

Poredak

  1. TREŠNJICE (ZAGREB)
  2. LIČANKE (GOSPIĆ)
  3. KOKICE (VARAŽDIN)