Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja, Rukometni klub “Gospić” je od 23.-26. lipnja 2022. godine bio organizator Ljetnog rukometnog kampa “Gospić 2022”, drugog po redu izdanja na kojem su sudjelovali jedni od najboljih trenera rukometa u Hrvatskoj.

Tijekom četiri dana treniralo se dva puta dnevno, pod vodstvom izuzetnih trenerskih veličina odrađeno je sedam treninga, a velika podrška omogućila je da svaki sudionik za uspomenu dobije i majicu kampa.

Unatoč izostanku dvadesetak najstarijih (školske obveze dječaka zbog izleta u Vukovar i sudjelovanja djevojčica na kampu HRS-a) na kampu je sudjelovalo osamdesetak mladih rukometaša i rukometašica kluba (rođenih od 2006. do 2011. godišta) podijeljenih u 4 uzrasne kategorije (2 grupe dječaka i 2 grupe djevojčica), dok su treneri kampa bila sljedeća imena iz same vrške trenerske piramide u Hrvatskoj:

– Boris Dvoršek – trener rukometa

– Goran Mrđen – trener rukometa

– Maja Mitrović – trenerica rukometa

– Darko Jeličić – trener golmana

– Alen Marošević – kondicijski trener

Ovogodišnja novina je što su, uz rukometne, za sve uzraste bili organizirani i isključivo kondicijski treninzi, dok će se u 2023. godini nastaviti s organizacijskim i sadržajnim napredovanjem cijeloga kampa.

Treniranje pod vodstvom ovakvih trenerskih veličina i ove je godine urodilo plodom budući je svaki polaznik kamp pohađao s osmjehom i imao priliku dodatno usavršiti određene rukometne elemente, ali i privilegiju raditi s trenerima s kojima većina nema priliku.

Kvaliteta organizacije kampa i kluba općenito, entuzijazam, ljubav, predanost, roditelja, djece, svih trenera i same uprave kluba, bilo je nešto što su treneri gosti primijetili i zbog čega su organizaciju pohvalili već prvoga dana.

Rukometaši su ponosni što su stvorili klub i grupe mladih rukometaša i rukometašica koji daju ono što je u današnjem životu rijetko, a to su ljudskost, pozitiva i emocija. Treneri su to prepoznali te je već pokrenuta priča oko termina i iznad spomenutog napretka u organizaciji novog izdanja rukometnog kampa početkom ljeta 2023. godine.

Uprava Rukometnog kluba “Gospić” ovim se putem još jednom zahvaljuje svima koji su sudjelovali i potpomogli organizaciju ovoga kampa, hvala roditeljima i djeci, te velika hvala trenerima Dvoršeku, Mrđenu, Mitrović, Jeličiću i Maroševiću što su u svom gustom kalendaru našli nekoliko dana za razvoj rukometa u Gospiću i na taj način još jednom pokazali kako svi žele da ovaj kamp postane tradicionalan.

PODRŠKU SU DALI:

  • Plinacro d.o.o.
  • Ličko-senjska županija
  • Hotel Stara Lika, Gospić
  • Hotel Ana, Gospić
  • OŠ dr. Jure Turića, Gospić
  • Turistička zajednica Grada Gospića