Još jedna naporna natjecateljska sezona je iza Rukometnog kluba “Gospić”, a nakon tisuće odrađenih treninga i stotine odigranih utakmica svih generacija crta je podvučena ispod povijesnih klupskih uspjeha od kojih se ističu oni koji su rukomet u Gospiću digli na najviše rukometne razine Hrvatske.

Sezona 2021./2022. u kojoj rukometaši imaju dvije titule prvaka Hrvatske u školskom rukometu (dječaci 7. i 8. razredi, djevojčice 5. i 6. razredi) i jedno srebro djevojčica U12 (2009./2010.) sa Završnice klupskog prvenstva Hrvatske zaslužila je jedan ovakav završetak, jedno ovakvo zajedničko druženje koje je još jednom pokazalo da se s pravom često govori o pravoj rukometnoj obitelji.

Za završno druženje ove je godine izabran Adrenalinski park Likos, a nedjelja, 19. lipanj 2022. godine, pokazala se idealnim terminom. Više od 200 sudionika, mladih rukometaša, rukometašica i članova njihovih obitelji razletjeli su se od samoga jutra (početak oko 10 sati) po ogromnom teritoriju sudjelujući u brojnim aktivnostima koje spomenuti park, lociran gotovo u samom centru Gospića, nudi.

Skakanje i spuštanje po velikim napuhancima za najmlađe, punktovi za gađanje lukom i strijelom te samostrelom, ljudski mali nogomet, teren za odbojku na travi, zipline, umjetna stijena za penjanje i paintball za odrasle bile su samo neke od aktivnosti na kopnu koje su se neumorno koristile tijekom cijeloga dana.

Šlag na tortu bile su one vodene, pa se tako velika većina gospićkih rukometaša i rukometašica po nekoliko puta tijekom dana odlučila ohladiti u savršenoj temperaturi vode rijeke Novčice, a tamošnji mol bio je gotovo centralna točka dana. Skakanju, gnjurenju, ronjenu, plivanju i ostalim vodenim radostima priključili su se i roditelji koji su svoje vrijeme upotpunili veslanjem u brojim kajacima dvosjedima i razgledavanjem prekrasne prirode duž spomenute rijeke.

Bio je tu i neizostavan djelić druženja, roštilj. Čak 100 kilograma ćevepčića i kobasica prošlo je preko velikog roštilja, a zajedno s 80 kilograma kruha bilo je tijekom cijeloga dana dostupno za sve prisutne.

Naravno da iza ovako zahtjevne i savršeno uspješne organizacije stoje članovi Vijeća roditelja, kao i ostali roditelji koji su, kako smo od njih već i navikli, preuzeli sve na svoja leđa kako bi djeca, treneri i uprava kluba ovaj dan iskoristili za odmor i zabavu.

Želimo zahvaliti i Adrenalinskom parku Likos, svim ljudima, radnicima, koji su cijeli dan bili na raspolaganju, veoma pristupačno i s velikim smješkom na licima pristupali svakom posjetitelju i na taj način omogućili članovima Rukometnog kluba “Gospić” da sezonu zaključe na ovako jedinstveni način s ovako lijepim obiteljskim druženjem punim smjeha i veselja.

Posebne zahvale i donatorima:

  • Mesnica Mima
  • Mesnica Domagoj
  • Mesnica Cesarica
  • Trgovina Vesna