Turistička zajednica Općine Perušić je u suradnji s Javnom ustanovom „Pećinskim parkom Grabovača“, Narodnom knjižnicom Općine Perušić i Općinom Perušić, u okviru 19. Veslačke regate na rijeci Lici, u subotu 18. lipnja 2022., organizirala manifestaciju „Zeleni sajam“.

Bila je to gospodarsko-edukativna manifestacija čiji je cilj bio promovirati zeleni način života, tradicionalnu hranu, te očuvati lokalnu kulturu i baštinu, kao i prirodne znamenitosti.

Dio ovog izuzetnog događaja bili su i članovi Rukometnog kluba “Gospić”, koji su s jednom od devet prijavljenih ekipa u kuhanju kotlića, te nekolicinom mlađih i starijih članova u veslačkoj regati uveličali ovo lijepo cjelodnevno druženje.

Ekipa u kuhanju lovačkog kotlića u sastavu glavnog kuhara Branka Javorine i nekoliko nebitnih pomagača odradila je odličan posao. Šmekerski kotlić, odličnoga okusa ipak je naišao na nekoliko, za nijansu boljih, te se nije uspio probiti u tri najbolja.

Nešto uspješniji rezultati došli su u veslačkoj regati koju je organizirao 1. Lički veslački klub Perušić, a u konkurenciji kajaka dvosjeda zlato su osvojili treneri kluba Antonija Pavelić i Vanja Antić.

Rukometaši se zahvaljuju i čestitaju organizatorima na kvalitetnoj i uspješnoj provedbi planiranih zamisli, s nadom se će se druženje organizirati i sljedeće godine.

Tijekom dana posjetitelji su mogli kupiti proizvode iz bogate ponude domaćih izlagača, a cijeli program dobio je poseban šarm kada su u pozadini zasvirali taktovi Tamburaškog sastava Skitnice, dok su oni najmlađi imali priliku uživati u zabavnim mađioničarskim trikovima.