Unatoč snijegu i buri otputovali smo na turnir u Matulje, i nije nam žao.

Turnir se održavao u subotu, 3.2.2018. godine, u Matuljima u konkurenciji djevojčica i dječaka. Djevojčice su svoje utakmice odigravale prijepodne, a dječaci poslijepodne. Zbog viroza i bolesti, a i straha zbog lošijeg vremena na put smo krenuli bez 20-ak igrača i igračica, no unatoč tome sudjelovali smo sa sedamdesetak članova podijeljenih u 10 ekipa i u svoje iskustvo dodali još prelijepih doživljaja.

Djevojčice su se natjecale u kategorijama 2008. i 2009. godište, a ekipe su u obje konkurencije bile uvelike oslabljene zbog iznad navedenih razloga. To se posebno odrazilo na ekipu 2009. godišta, dok su djevojčice 2008. godišta uspjele ući u polufinale, no dvama porazima zauzele 4. mjesto.

Zbog bolesti su najviše izostanaka imali dječaci 2009. godišta koji su bez tri veoma bitna igrača prvi poraz ostvarili tek u tijesnoj finalnoj utakmici protiv ekipe Buja (8:9).

Dječaci 2007 i 2008. godišta su ponovno bili uvjerljivi i bez poraza završili turnir.

Ekipa 2008. godišta je još jednom dokazala svoju kvalitetu i uvjerljivim pobjedama u svim utakmicama osvojila novo zlato. Luka Borovac proglašen je za najboljeg golmana, dok su Mladen Marković i Mateo Jergović uvršteni u najbolju ekipu turnira.

Kod ekipe 2007. godišta smo u grupi igrali s odličnom ekipom Čavla i u do samoga kraja neizvjesnoj utakmici ostvarili pobjedu 11:7. U ostalim utakmicama grupe smo ostvarili uvjerljive pobjede. U finalu smo se susreli s ekipom Zameta koja se tijekom turnira pokazala kao veoma neugodan protivnik, no naši dečki su odigrali fantastičnu utakmicu i ostvarili pobjedu rezultatom 18:4. Za najboljeg igrača proglašen je Vedran Hećimović, a u najbolju ekipi turnira uvršteni su Matija Bukovac i Karlo Kosović.

 

Ovim turnirom smo završili “mini turneju”. Nakon Biograda i Crikvenice, ovo bio treći vikend zaredom da sudjelujemo na turnirima, a rezime je sljedeći. Na turnirima smo sudjelovali sa oko 170 igrača i 23 ekipe, osvojili smo ukupno 10 ekipnih (6 zlata, 2 srebra i 2 bronce) i 14 individualnih nagrada (najbolji igrač, najbolji golman i najbolja ekipa turnira).