Krenuo je proljetni dio sezone 2021./2022. u kojem je ekipa trenera Antića ugostila Metkovce, ekipu koja je u tijesnoj borbi za ulazak u Premijer ligu. Utakmica je u subotu, 19. veljače 2022. godine, privukla veliki broj rukometnih zaljubljenika, njih preko 350, koji su s nestrpljenjem dočekali pogledati svoje ljubimce u borbi za opstanak u 1. HRL jug.

Već prve sekunde utakmice pokazale su u kojem bi smjeru ona mogla ići, a nekoliko minuta kasnije to se i potvrdilo. Neobjašnjivo loše, dekoncentrirane i prema van nemotivirane reakcije domaćih igrača zatvorile su utakmicu već u prvih 15 minuta. Nervoza se osjetila na svakom koraku, a rezultirala je trima isključenjima, Sakića u 2. i Petrovića u 5. i 8. minuti, teškim nogama u obrani i velikom napadačkom nesigurnosti pred veoma agresivnom i pokretljivom obranom gostiju.

Užasan je bio pogled na semafor koji je u 8. minuti, unatoč veoma ranoj minuti predaha, pokazivao 0:6. Obrana je bila neprepoznatljiva, a u sivilo su se uklopili i vratari koji su bili daleko od svojih dobrih izdanja.

Tračak nade dali su pogotci Krmpotića i Pavelića, a minutu kasnije i isključenje Raguža u gostujućim redovima koje je dvama pogotcima kapitalizirao Jelić za 4:8 u 13. minuti utakmice.

Počela je ekipa Gospića u tim trenucima polako hvatati konce igre, no izravni crveni karton domaćeg Markića zbog grubljeg prekršaja u polukontri bio je svojevrsni odgovor ranijem direktnom udarcu u glavu kojim su igrači Metkovića, zbog curenja krvi iz nosa, privremeno onesposobili istog, za ekipu Gospića veoma bitnog Markića, no start suci nisu kaznili niti žutim kartonom.

Bila je to situacija u kojoj je ekipa trenera Antića još jednom ostala s igračem manje, čak 4. puta u prvih 13. minuta utakmice, ali i bez izuzetno bitnoga igrača, nakon čega povratka više nije bilo.

Metkovci su u 15. minuti otišli na 11:4 i veoma lako priveli utakmici kraju. I najvećem optimistu u redovima ekipe Gospića bilo je jasno da je odigravanje preostalog vremena utakmice samo formalnost u kojoj se na odmor otišlo pri rezultatu 11:22, da bi konačna pobjeda drugoplasirane ekipe prvenstva iznosila 39:25.

Hvala gledateljima na povjerenju i odlično popunjenim tribinama, te isprika na ovoj anemičnoj i izuzetno lošoj predstavi.

Slijede utakmice u kojima će se nešto pitati i nas, a mi ćemo imati što za reći.

RK GOSPIĆ – RK METKOVIĆ-MEHANIKA 25:39 (11:22) – Krmpotić (6), Petrović (4), Dželalija (3), Jelić (3), Bilić (2), Matulović (2), Pavelić (2), Cvjetković (2), Kovačević (1)