Ovoga vikenda (subota 1.4.2017.) su se utakmice lige Primorsko – goranske županije odigrale na Rabu, te je jedna naša ekipa snage odmjerila s Pećinama i Zametom. Pobjeda i poraz su brojčani rezultati, no posebno veseli očigledan napredak naše krnje ekipe u detaljima koje su dečki uvježbavali na posljednjem treningu.

RK GOSPIĆ I – RK PEĆINE 38:20 – dečki su u utakmicu ušli veoma rastrčano, te od samog početka pokazali u kojem će smjeru utakmica ići. Početno vodstvo 4:1 postepeno je raslo, pa na poluvrijeme odlazimo pri vodstvu 18:9. Pokretljiva obrana rezultirala je brojnim osvojenim loptama što je dovelo do +18 nakon 40 minuta igre i posljednjeg sučevog zvižduka. Matej Suknaić s 9, Josip Starčević s 8, te Tomislav Milković i Josip Kolačević s po 6 pogodaka bili su najefikasniji naši pojedinci.

RK ZAMET – RK GOSPIĆ I – jako kvalitetan, brz i fizički puno jači protivnik došao nam je kao naručen kako bi primijenili detalje u povratku u obranu i zonskoj obrani koje smo uvježbavali na posljednjem treningu. Iako bez nekolicine veoma bitnih igrača ekipa je u prvom poluvremenu odreagirala odlično. Spriječili smo veliki broj polukontri i kontri protivnika, dobro preuzimali i pratili igrače u tranziciji iz napada u obranu što je rezultiralo brojnim oduzetim loptama. Zaostatak 9:6 zasluga je samo vrlo dobrog golmana Zameta zbog čijih smo obrana na poluvremenu zaostajali 11:6. S nekoliko izmjena htjeli smo osigurati nova iskustva igračima s klupe te Zamećani utakmicu mirno privode kraju i ostvaruju pobjedu 25:15. Najprecizniji su u našim redovima bili Tomislav Milković s 4, te Josip Starčević i Filip Dizdar s po 3 pogotka.

Nakon utakmica uslijedilo je druženje i šetnja veoma lijepim Rabom. Ipak moramo znati gdje smo igrali i sa sobom ponijeti nove doživljaje.